3.2

Fahiş fiyat

önce - diğer kategorisine Süminurr ekledi.
5 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

Günümüzde fahiş fiyatlar özellikle gıda sektöründe artmaya başladı. Ölçüyü aşan fiyatlar da denebileceği gibi kişilerin bütçesine uymayan ya da bütçesini zorlayan gıda ürünleri görülmektedir.

3

Fahiş fiyat çok pahalı anlamına gelmektedir. Ederinden fazla fiyata satılan ürünlerin fahiş fiyatlı olduğu söylenir. Fahiş fiyat kelimesi iki kelimeden oluşup, toplamda 4 heceli bir kelimedir. An itibariyle birçok ürünün fiyatı için fahiş fiyatlı olduklarını söyleyebiliriz.

paylaş - şikayet
3

fahiş fiyat demek bir ürünün belli bir fiyatından olması gerekenden çok daha fazla fiyatının olmasına denilir.mesela bir bilgisayar bir yerde 100 tl ise vede onun normalde olması gereken fiyatta 10 tl ise bunun satış fiyatı fahiş olarak satıldığı söylenebilir.bazende bir yerde bulunamayan bir ürününde olmamasından faydalanarak çok fazla bir fiyata satılmasıdır.

3

Genelde bir ürün veya hizmetin bedelinin bize göre olabileceği makul seviyeden daha fazlası isteniyorsa biz buna fahiş fiyat diyoruz. Ve genellikle böyle yüksek fiyatlı ürün veya hizmet alımlarından bütçemız buna uygun değilse sakinmaya özen gösteriyoruz.

Fahiş fiyat ortalama puanı 3.2

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.