4.1

İtiraz

önce - diğer kategorisine mccilek ekledi.
7 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

İtiraz dilimize arapçadan geçmiş bir sözcüktür.. yalın halde kullanıldığı gibi, etmek yardımcı fiili alarak itiraz etmek şeklinde de kullanılır.. bir düşünce veya kararı benimsemeyerek karşı çıkmaya itiraz denir.. itiraz hukukta da kullanılan bir terim olup çeşitli kuralları vardır..

4

İtirazin anlamı ortaya atılan bit düşünceyi yada alinan bir kararı benimsemiyerek karşı çıkma durumudur. Söylenecek karşı söz, karşı söylenmedir.

5

Özellikle avukatların çok kullandığı bir kelimedir. Itiraz ediyorum hakim bey şeklinde cümle içinde kullanabiliriz. Bir konuya karşı çıkmak reddetmek anlamına gelir. Nikahta da nikah memuru itirazı olan var mı diye sorar. Itiraz kelimesi 6 harfli olup 3 heceli bir kelimedir. Maraz kelimesi ile kafiyeli olur.

paylaş - şikayet
4

İtiraz verilen bir karara ya da söylenen bir söze katılmama ve aksini iddia etme durumudur. İtiraz edenler savunulan görüşü yanlış bulurlar ve daha doğru olduğunu düşündükleri başka görüşler savunurlar.

3

itiraz demek bir iş yada şey ile ilgili olarak yada bir düşünceye karşı olarak kabul etmemek işine denilir.yani bir insan sana bir şey anlatıyor vede o da senin düşüncene aykırıdır yada sena bir emir verilir vede o emirde suç alursada bunada itiraz edilir yani yapılmak istenmeyen şeylere denilir.bazende bir görüşe karşı sunulan karşı görüşlerede denilir.

3

İtiraz genellikle verilmiş bir kararı kabul etmemek anlamina gelir. Örneğin mahkeme tarafından verilen bir kararı reddetmek için itiraz dilekçesi yazmak gerekir. Yanlızca resmi işlerde değil günlük hayatta da birçok şeye itiraz etmemiz gerekebilir.

İtiraz ortalama puanı 4.1

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.