3.3

Yolculukta midesi bulanan insan

önce - diğer kategorisine Hknkrn ekledi.
11 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

3

Benimde yolculukta midem bulanır. Özellikle otobüste yolculuk yapıyorsam. Uçağa hiç binmedim, ama uçaktadır bulanır biliyorum. Bunun için eczaneden ilaç alıyorum. Otobüse binmeden yarım saat önce alıyorum, az da olsa işe yarıyor.

3

Aslında mide bulantısının sebebi göz ile kulak arasındaki koordinasyon sorunudur. Açıklamak gerekirse örneğin arabada kitap okurken midesi bulanan bir insan var, bu kişinin gözleri kitaba baktığı için sabit durduğunu zannediyor ama kulak hareket sesi algıladığı için hareket halindeyiz sinyali veriyor beyine. Bu durumda karısan beyin bunu mide bulantısı olarak ortaya çıkarıyor. Araçla giderken camdan dışarı bakılırsa göz de hareket ettiğini bileceği için mide bulantısı olmayacaktır.

paylaş - şikayet
2

Yolculukta midesi bulanan insan, herhangi bir şehirler arası ya da sehir içi yapılan yolculukta rahatsızlanan insandır. Bu bir yönden psikolojik olsa da midesi hassas olan insanlar buna daha fazla meyillidir.

4

Benimde en çok başıma gelen şeydir otobüse biner binmez başlar . Arabalarda bile aynı sorunu yasayabiliyorum çoğu zaman çok kötü oluyorum. Hasta oluyorum bir kaç gün kendime gelemiyorum bile. Çok zor oluyor .

4

bu olayı ayda 7 veya 8 defa yasıyorum ama ondan daha kotusu bındıgın tasıtda bebek varsa gecmıs olsun eger bıde gece yolculugu yapıyorsan bebegı susturup uyutmak ıcın sabaha kadar butun herkes bebekle ılgılenıyorsunuz

3

benim bu güne kadar nerede ise hiç yolculuk sırasında midem bulanmadı önceden bizim otobüs yolculuklarımız zamanlarda yanımızda mide bulanmaması için ilaçlarımız olurdu ama ben hiç kullanmadım ama çok fena bir şekilde de hasta olursam da midem çok nadir olarak ta bulanabilmektedir.

5

Kendisi için de yanındakiler için de zehir olur yolculuklar... Aslında doktor yardımı alınarak bir küçük ilaçla rahat bir yolculuk sağlanabilir. En ön koltuklardan bilet almak da problemin ortaya çıkmasını engelleyebilir. Ayrıca okumak gibi bir noktaya bakmaya zorlayacak aktivitelerden kaçınmak gerekir.

5

Benimde yaşadığım durum özellikle sabahları yola çıkarsam mide bulantısı çabuk olur veya otobüs kalabalık minibüsler bana yolculuktan işkenceye döner bazı önlemler alsamda işe yaramaz yine kusarim araba içinde sigara kokusu parfüm kokusu olduğu zaman daha fazla oluyor

1

Otobüs yolculukların ortamın kalabalık oluşu ve herkesin kendine ait olan o parfüm kokusu en cok mide bulandiran sebeplerden hele bir de uzun bir yolculukta bu yolda aşırı bahratli, kokulu yiyecek yiyen düşüncesi yolcular ne kadar uyarılsalata bir türlü kaftan anlamayıp yolculuğumu berbat hale getiriyorlar.

Yolculukta midesi bulanan insan ortalama puanı 3.3

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.