4.0

Özgüvensiz insan

önce - diğer kategorisine Hknkrn ekledi.
6 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

Özgüvensizlik kişinin kendisine güvenmemesi ve dışarı çıkarken bile bazı sorunlar yaşayabilmesidir. Özgüven kazanmanın birçok yolu vardır kişi öncelikle kendinde nefret edecek özellik aramak yerine sevilecek özellik aramalıdır. Eğer kendinde beğenmediği özellikler varsa isyan etmek yerine onu değiştirmek için uğraşmalıdır. ve hayat başkalarının düşüncelerine göre yaşamak için çok kısa bunu da unutmamak gerek.

2

Özgüveni olmayan insanlar yaptıkları her işte Hata yapacaklarınız Anneleri bundan korkarlar herhangi bir insiyatif almak istemezler Çünkü bunu aldıklarında başaramayacaklar zannederler kararda veremez de verdikleri kararların arkasında duramazlar yanlış yapacaklarından sürekli düşünürüz

3

Çocukluk yıllarında yeterli sevgi görmemiş, onaylanmamış, güvenli bağlanma kuramamış kişilerin kendilerine yeterince değer vermemesinden kaynaklanan bir durumdur. Sorunlarla baş edebileceğine inanmaz, fiziksel ya da zihinsel olarak yetersiz olduğunu düşünür ve genel başarısı bu özelliğinden dolayı düşüktür. Bir uzman yardımıyla çözülebilecek bir sorundur. bilinçaltındaki olumsuz kayıtların çözülmesi gerekir.

4

Özgüveni olmayan insan çocukluk yıllarında baskı ile büyütülmüştür. Bir şey yaptığında sen yapamassın sen beceremessin diyip bütün özgüveninin yerle bir olmasına sebep olunmuş. Yetişkin olduğunda da özgüveni olmaz çünkü özgüven çocukluk çağlarında oluşur.

Özgüvensiz insan ortalama puanı 4.0

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.