3.2

Alkollü araba kullanılması

önce - diğer kategorisine Mysdzdr ekledi.
9 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

3

İçki kötülüklerin anasıdır diye boşuna denilmemiştir. Bu da bu kötülüğün başlıca sebeplerindendir. Alkollü kişi sağlıklı kararlar alamadığı gibi de aynı şekilde araba kullanımında da tehlikeli davranışlar sergileyebilir. Bu da hem kendi canını hemde çevresindeki insanların canını tehlikeye atmaktadır. Alkollü araç kullanılması yasaktır. Bunu uygulayan insanlara cezai yaptırım uygulanmaktadır.

2

Alkollü araba kullanmak Türk trafik kanunlarına göre yasaktır ama Türk milleti dinleyen var mı

5

Alkollü araç kullanmak ya da herhangi bir uyuşturucu madde etkisinde araç kullanmak sürüş yeteneğini olumsuz etkilediğinden ve trafik kazalarına neden olduğundan gerek karayolları trafik kanununda gerekse türk ceza kanunda bir takım düzenlemelere yer verilmiştir. Yasal düzenlemeye göre belirli limitlere kadar alkollü araba kullanmak herhangi bir yaptırıma bağlanmamışken belirli bir seviyenin üzerinde alkollü iken araç kullanan sürücülere sadece dair para cezası ile sürücü belgesine el konulması yaptırımı getirilirken alkol seviyesinin bir başka limitinin geçmesi durumundan işe ayrıca kamu davası açılması ve TCK 179 da düzenlenmiş olan trafik güvenliğini tehlikeye sokma suçu bakımından sürücünün cezalandırılması öngörülmüştür.

3

Alkollü araç kullanmak artık eskisi kadar gözükmüyor hem trafik cezalarının artması hemde trafik polislerinde kontrol noktalarında sıkla denetleme yapılıyor alkol kullanmak iyi beşey değil hem sağlığınıza hem cebinize zarar

4

o kadar sinirlendiğim bir durum ki bu.alkol alan insanlar neden kendi arabanızla gidiyorsunuz dönüş yolunuzu.atlayın taksiye ya da sizi başka biri bıraksın ama alkollü araç kullanmayın o masum insanların hayatlarına mal oluyorsunuz yazık günah değil mi ya

2

Alkollü araba kullanmak suç olduğu halde hala bu halde araba kullanılabildiğini görüyoruz. Üstelik sadece kendilerinin değil, trafikteki tüm araçların ve insanların da hayatını tehlike altına sokmuş oluyorlar. En büyük sorumsuzluk örneklerinden biridir.

2

Alkollü araba kullanılması son derece tehlikeli bir olaydır. Alkollüyken insan doğru düzgün düşünemez hatta ayakta bile konuşamazken araba kullanması hem kendi hayatını hem de diğer insanların hayatını tehlikeye atmak demektir. Alkollü araç kullanan insanların kaza yapma olasılıkları çok yüksektir ve bu kazaların çoğu can kaybı olan kazalardır.

4

Artık teknoloji sınır tanımıyor.Arabalara da alkol algılayıcı sistemin yerleştirilme zamani geldi , alkol alan kişi sadece kendisinin değil etrafındski sürücü ve yayalarında hayatını tehlikeye atıyor.

Alkollü araba kullanılması ortalama puanı 3.2

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.