3.7

Reddetmek

önce - diğer kategorisine mccilek ekledi.
3 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

Redd dilimize Arapçadan geçmiş ve etmek yardımcı fiiliyle birlikte kullanılan bir fiildir.. dilimizde 3 anlamda kullanılmaktadır.. birinci anlamı, verilen veya yapılması istenen bir şeyi kabul etmemek, geri çevirmek demektir.. ikinci anlamı, aileden olan birini bir sebebe binaen artık aileden saymamak demektir.. örneğin, evlatlıktan reddetmek, gibi.. bir diğer anlamı ise yalanlamak, çürütmek demektir..

3

Herhangi bir isteği kabul etmemek anlamında kullanılan bir sözcüktür. Birey kendisine sunulan teklifi beğenmemiş ise ya da yapması istenilen şeyi yapmak istemiyorsa teklifi reddetmek zorunda kalır. İş teklifi, evlilik teklifi, para teklifi ve rüşvet teklifi gibi her türlü teklif reddedilebilir. Ayrıca aileler çocuklarının davranışlarından rahatsız olduklarında seni evlatlıktan reddediyorum diyerek artık onları çocukları olarak kabul etmediklerini, kendisini aileden biri olarak görmediklerini dile getirmek için bu sözü kullanırlar.

3

Bir şeyi reddetmek en basit haliyle o şeyi kabul etmemektir. İstemediğimiz bir şeyi reddedebiliriz. Hatta bazen bir şey istediğimiz halde red etmemiz gerekebilir. Bu tamamen yaşanılan duruma bağlıdır.

Reddetmek ortalama puanı 3.7

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.