4.5

kara biber

önce - diğer kategorisine Tolga710 ekledi.
4 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

Karabiber hakkında hemen hemen kimsenin pek fazla bir bilgisi bulunmamaktadır.Ağaçta yetişen bir baharattır diyebiliriz.Yemeklerimizi tatlandırmak amacı ile sofralarımızın olmazsa olmazlarındandır.Eski zamanlarda tıpta da kullanılan yiyecek yararları olarak sindirim sistemini düzenler iştah açar kansızlık için önemli bir tedavi yöntemidir.

4

asdsadsadsadadasdasdasdasdasdasdasdasdasdasdsadsadsadsadasdasdasd

5

Karabiber bir baharat çeşididir. Karabiber aslında bir bitkidir bu bitki toplanarak kurutulur ve bu şekilde karabiber baharatı oluşur. Hafif acı bir tadı vardır. Birçok yemekte kullanılır. Buruna direkt solunduğu zaman hapşırma hissi verir. Benim çok sevdiğim bir baharat yumurtanın üstünde özellikle çok severim.

4

Piperaceae familyasından bitkilerin meyvesinin kurutulması ile elde edilen toz halinde ki baharata karabiber denilmektedir. Karabiberin ana vatanı Hindistandır ancak günümüzde sıcak iklime sahip her yerde yetiştirilebilmektedir. Karabiber yemeklerde lezzet vermek amacı ile kullanılır. Aynı zamanda bu baharatın sindirimi kolaylaştırmak gibi insan sağlığına pek çok faydası vardır. Karabiberin kötü yönü ise hapşırmaya neden olmasıdır.

kara biber ortalama puanı 4.5

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.