4.8

Sığınak

önce - diğer kategorisine mccilek ekledi.
4 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

Sığınak dilimizde 3 anlamda kullanılan bir kelimedir.. yağmur, güneş gibi dış etkenlerden korunmak için sığınılacak yer.. özellikle hava bombardımanlarından korunmak için, yer altına yapılmış korunaklı bölme.. kötülüklerden koruyan, sığınılan şey ya da kimse..

5

Sığınak kötü olay veya durumlardan korunmak için saklanılan yerdir. Genellikle gerçek manada bu anlama gelir. Mecazı anlamda da yine bu anlama gelse de gerçek bir sığınak yerine mesela kalbimiz kırılsa
En güvenli sığınamız annemizdir. Bizi her şeyden koruyabılecek gücü kendinde bulan tek varlıktır.

4

Sığınak dilimizde bir çok anlama geliyor bunlardan bir tanesi yağmur kar fırtına gibi etkenler yada birşeyleri malzemeleri koyduğumuz yerdir ikincisi ise savaş sıraların hava bombardımaninda saklamak için girilen yerdir ve üçüncü ise kötülüklerden koruyan ve sığınılan sey kisi varlık anlamlarına gelir.

5

Sığınak kelimesinin birçok anlamı vardır. İlk olarak bir kişi için kullanılan mecazi anlamıdır. Zarar görmediğiniz, sizi koruyacağını bildiğiniz biridir sığınak. Ve diğer anlamı evlerin yanlarına kurulan küçük binalar için söylenebilir. Aynı şekilde evin içerisinde gizli bir kısma inşa edilen çeşitli sığınaklarda mevcuttur.

Sığınak ortalama puanı 4.8

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.