4.4

Şurup

önce - diğer kategorisine mccilek ekledi.
12 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

Şurup dilimize Arapçadan geçmiş bir sözcüktür.. şurubun kelime anlamı içmek demektir ve kelimenin mastar halidir.. dilimizde ise 3 anlamda kullanılır.. çok kaynatılarak koyulaştırılmış şerbete şurup denir.. çeşitli meyve özleri ve şekerin kaynatılmasıyla elde edilen içecekler de şurup olarak adlandırılır.. örneğin vişne şurubu, gibi.. içinde çok miktarda şeker olan koyu sıvı kıvamlı ilaçlar da şurup olarak nitelenir.. bu anlamda bir ilaç formudur da denebilir..

5

Şurup genellikle hap içemeyen insanlar ve çocukların tercih ettiği bir ilaç şeklidir. Hapın aksine sıvı olduğu için çok kolay içilebilir. Yetişkinler için çok fazla şurup şekli bulunmamaktadır. Ancak çocuk ilaçların büyük bir kısmı bu şekilde kullanılır. Çocuklar için portakal ve çilek gibi aromaları da vardır.

5

İsmini duyunca bile çocukluğuma döndüm hemen insanlar tatları ve kokulari gerçekten zor unutuyorlar. Aslinda çocuklar hap icemez diye kolaylık olsun diye veriliyordu fakat hap verin doktor amca diyr yalvardigim günleri hatırlıyorum. Ama öyle psikopat arkadaşlarım vardı ki tadını severlerdi ve kaşık kullanmayip şişeyi direkt kafalarına diktiklerini hatırlıyorum gerçekten değişik gelmişti ve daha da soğumustum. Allah bir daha şurup yoluna düşürmesin :D

3

Şurup denince aklıma tek bir şurup ismi gelir. Oda calpol turuncu olan şurup. Ağrı kesici ve ateş düşürücüdür. Herkesin çocukluğunun bir parçası olmustur illaki. O koyu kıvamı hala aklımda.

5

valla çocuğu olanın evinde olması gerekenler
calpol
vicks
peditus
perebron
iburamin
actifet

3

genellikte çocuklukta sevmeyerek içtiğimiz bir şeydir. ama şuan ki aklım olsa hapta daha iyi olduğunu düşünerek hemen içerdim :)

4

Şurup, genellikle çocuklara hap yutamadıkları için verilen ilaçlardır. Şuruplar cam bir şişe içerisinde olurlar ve sıvı yapıdalardır. Bebekler ve çocuklar kullanır. Bu yüzden tadlarını bir nebze güzelleştirmek için portakal, çilek aromalı olurlar.

5

Şuan zaten karşımda birsürü şurup var
Agumantin
Klamoks
Ibufen
Calpol
Kloroben.

5

Genelde en bilinen şurup cinsi öksürük şurubudur. Ki zaten herkes en çok onu bilir ve şurup denilince akla o gelir. Gıdalarda da en fazla glikoz şurubu ve mısır şurubu gibi şurupları kullanılır. Her ne kadar ben sadece öksürük gurubunun çocuklara verildiğini sanmam da yetişkinler de kullanıyor imiş.

1

Abi şurup diyorsunda Ama ne şurubu yani piyasada o kadar çok şeyim var ki hangi şuruplarıdan bahsettiğin önemli kime göre neye göre mesela şurup ver sonuçta hepsi de

5

Genelde çocuklara verilen bir ilaçtır. Yaşları uygun olmadığı için haplar yerine sıvı olan şuruplar tercih edilir çocuklar için. Çocukken portakal tadında olan şurubu çok severdim ve annemden ilaç olduğunun bilincinde olmadan isterdim sürekli.

Şurup ortalama puanı 4.4

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.