3.5

Aile baskısı

önce - diğer kategorisine Darkness4 ekledi.
7 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

4

Malesef ki hala toplumumuzda olan bir durum aile baskısı kişilerin yetişmesini olumsuz yönde etkilediğini düşünüyorum. İstedikleri aktiveteleri ya da herhangi istedikleri birşeyi özgür düşünceleriyle yapamadıklarını bu yüzdende özgüven eksiklikleri yaşadıklarını düşünüyorum.

5

Aile baskısı, toplumuzda halâ mevcuttur. Bir ailenin çocuğuna öğüt derecesini geçmiş, "onu yap, bunu yap, şu yasak, bu doğru" gibi emirleridir. Kişinin, kişisel gelişimini etkiler ve özgüven eksikliğine sebep olur.

2

Aile baskısı çocukların kendi istediklerini yapmalarına engel olan baskıdır. Aile baskısı bazen çocukların bütün hak ve özgürlüklerini kısıtlayacak raddeye varır ki bu da kişinin sonraki hayatında bundan oldukça kötü etkilenmesine neden olur.

2

Aile bireylerinin tamamının ya da bir kısmının bir bireyi etkilemeye, yönlendirmeye çalışmasıdır. Genellikle eğitim konusunda, eğitim alanının seçimi konusunda, evlenme ve eş seçimi konularında aile baskısı ile karşılaşılabilir toplumumuzda. Kişinin birey olarak kendi kararlarını verme hakkı olduğunun kabulü zor olabilir. Ve bazen de vahim sonuçlar ortaya çıkabilir bu baskı sonucunda.

3

Ebeveynlerin çocuklar üzerinde baskı kurarak çocukların kendi kararlarını kendilerinin alabilmesine izin vermemesine aile baskısı denilmektedir. Aileler belirli kurallar koyarak çocukların bu kuralların dışına çıkmasına izin vermezler. Aile baskısına maruz kalan bireyler kendi iradeleri ile özgürce hareket edemezler.

4

Aile baskısı insanı ölümden koruyadabilir, öldüredebilir. Bu duruma ve şartlara bağlı. Ancak kelimenin içerisinde baskı varken ne kadar iyi bir durum olabilir? Aile baskısından daha kötü bir şey varsa o da toplum baskıdır. İnsanların doğru bildiği tuhaf kuralların yanlış olabileceğini kabul etmedikleri, içine çoğunlukla cahillik sıkışmış tuhaf saçmalıklar.

5

aslında az dozda ailenin ve toplumun insan üzerinde etkisi olmalı. baskı demiyorumetkisi olmalı kim ne derse desin şımarıklığı insanları şu anda bencil küstah kırıcı yapmıyormu?

Aile baskısı ortalama puanı 3.5

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.