4.5

etli mantı

önce - diğer kategorisine Tolga710 ekledi.
4 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

Kayseri yöresine ait bir yemektir.Hazırlanan hamur dümdüz şekilde açılarak sonrasında kare şeklinde kesilir.Daha sonra kıyma ve baharatlarla hazırlanmış iç harcı hazırlanır ve kare şekillerin içine konulur ve hamur yumulur.Daha sonra isteğe bağlı olarak önceden kavrula da bilir veya düz şekilde pişirilerek salça veya yoğurtla yenilebilir.

5

Kayseri mantısı adını duyurmuş olsa da ülkemizin bir çok yöresinde yapılan bir yemektir. Hamurun biraz kalınca açılıp küçük karelere bölünmesiyle işe başlanır. Her küçük kareye kıyma, rendelenmiş soğan ve baharatlardan hazırlanan konur ve tek tek usulüne uygun şekilde kapatılır. Sonra da bu mantılar haşlanır, sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış tereyağı ile birlikte servis edilir. Yörelere göre pişirilmesinde farklılıklar olabilir. Zahmetli ama çok sevilen bir yemektir.

3

etli mantı bence okadar iyi değil ben genellikle sadesini seviyorum

5

Etli mantı gerçek mantıdır. Kayseri yöresine ait olan bu yemek küçük hamur parçalarının içerisine kıyma konularak bükülen lezzetli bir yemektir. Yoğurtla karıştırılıp üzerine salçalı sos eklenebilir. Ya da tam tersi salçalı sosla yapılıp üzerine yoğurt eklenebilir. Ancak üzerine sonradan yoğurt eklenmesi Kayseri yöresine aittir. Benim en sevdiğim yemektir mantı.

etli mantı ortalama puanı 4.5

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.