4.7

Baldız

önce - diğer kategorisine merak-edilenler ekledi.
7 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

Erkeklerin eşinin kız kardeşine baldız denilmektedir.

4

Evlenildigi zaman erkeğin eşinin her baldız denilir. Enişte adayları çoğunlukla bunlara yaranmaya çalışırlar hatta gelenekselleşmiş bir sözleri de var baldız baldan tatlıdır diye:)

5

Erkegin karisinin kız kardesine verilen bir akrabalik sifatidir. Genellikle sevgililik doneminde veya nisanlilik döneminde en az taraflar kadar iliskiye dahil olmustur. Toplumdaki aile yapisi biraz hatta baya baskici oldugundan kadin sevgilisi veya nişanlısıyla bulusmak icin yanina kiz kardesini almak durumunda kalir. Bu yuzden tüm yalanlara baldız da ortak olur. Tüm bu serüven bitip evlenme zamani geldiğinde baldız tüm yasadiklarinin acisini cikarircasina kafasina bir kilo sim döker. Bu onun o kadar cefasini cektim bari sefasini süreyim deme şeklidir. Bu yüzden düğünlerde vazgecilmez olan gelinin kiz kardesi faktörü vardir. O da zaten basta bahsettiğimiz üzere baldizdir.

5

Gelinin kızkardeşi damat için baldızdır. Hatta Belalısı Baldız gibi tatlı diziler de vardı televizyonda. Bu Berna Laçin, Nurgül Yeşilçay ve Kenan Işık'ın başrollerinde olduğu ATV dizisi. Bir de Nurseli İdiz ve Hazım Körmükçü'nün dizisi vardı. Baldız Geliyorum Demez diye. O aklıma geldi. Baldız sizden yaşça da büyük olabiliyor. Ve hukuken de evlenme yasağı var.

4

Baldız, Türkçe'de evli bir çiftten erkek olanı için eşinin kız kardeşlerine verilen addır. Yani baldız damat için gelinin kız kardeşidir. Ayrıca Türkçe'de "Baldız baldan tatlıdır." diye bir laf vardır.

Baldız ortalama puanı 4.7

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.