3.7

Çirkin bulduğun birisi ile evlenmek

önce - diğer kategorisine merak-edilenler ekledi.
7 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

Kötü bir durumdur hem kendi açından hem de karşı taraf açısından. Kimse kendisini beğenmeyen biri ile mutlu bir evlilik sürdüremez. Ayrıca çocuklarının da eşine benzeme olasılığını düşünürsek uzak durulması gerekilen bir durum

5

Evleneceğim kişinin güzelliğine veya çirkinliğine bakarak evlenme kararı almam. Seviyorsam en güzel insan odur benim için. Dış güzellik geçicidir elbet bir gün geçer. Önemli olan iç güzelliktir, içi güzel olsun dış görünüşünün benim için bir önemi yok.

3

Aslında böyle bir durum kişinin kendi kararıdır. Evlendiği kişi belki kendisine göre dünyanın en güzelidir ama baskasına göre çirkindir. Önemli olan hayatını birleştiren iki insanın birbirleri hakkındakı düşünceleridir.eger çirkinse ama karakter ve huy olarak ruhunuza iyi geliyorsa bence aslolan budur.sırf güzel, yakışıklı diye birisiyle evlenmek kendinize en büyük haksızlıktır çünkü dış görünüşe göre evlenmek bence çok yanlış bir karar ve insanları mutsuzluğa sürükleyeceği kanaatindeyim.

4

Bana göre böyle şeyler kader işi eğer çirkinse evlenmişsen o artık senin helalindir sahip çıkman lazim ve mutlu etmen lazım artik helalindir sonuçta bu evlilik işleri belli olmuyor. Bazen öyle birini seviyorsun ve evleniyorsun ki millet sana bunu nasıl seviyorsun diyebilir ama sana güzel gelir bunlar vkader kısmet şeyleridir.

3

Birini çirkin bularak onunla evlenmek o kişi yapılacak büyük bir haksızlıktır. En büyük sebebi karşıdakine böyle hissediyorken onun incineceğini düşünmeden yine de onunla evlenmektir. Bu durum o kişinin duygularını çok fazla incitebilir. Bu nedenle büyük bir yanlışlık olduğunu düşünüyorum. Birbirine aşık olmayan insanlar evlenmemeli.

3

Çirkin biriyle evlenmek kelimesi kadar çirkin birşey yok bence. Çünkü her insanın güzel bir tarafı muhakkak vardır yüzü güzel olup ahlakı çirkinde olabilir bu daha kötüdür. Kimse dışının güzelliğini kendi seçmez ama içini kendi seçer o yüzden çirkin biriyle evlenmekten kasıt karektersiz biri olarak algılamak istiyorum bunada cevabım o insan için üzülürüm çünkü güzellik gelip geçiçi ama iç kötülüğü çirkinliği çekilmez dayanılmaz birşey.

paylaş - şikayet
3

Bence çok çirkin insan yoktur. İnsanları bu şekilde algılamak bile doğru bir davranış değildir. Allah yarattığı her kula kendi nurundan üflemiştir. Onun için Allahın yarattığı kullara çirkin demenin doğru olmadığını düşünüyorum.

Çirkin bulduğun birisi ile evlenmek ortalama puanı 3.7

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.