4.4

Açıktan üniversite okumak

önce - diğer kategorisine merak-edilenler ekledi.
7 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

Üniversite hayatının sosyal aktivitelerinden ve ortamından uzak kalmaktır. Üstelik üniversite derslerini sadece teorik olarak öğrenmek demektir. Örgün öğretim daha zordur fakat daha eğlencelidir.

5

Aslında iyi bir şey şuan ben açıktan okuyorum. Derslerine çalışıp her sınavda tam kredi alırsan 4sene yerine 3 sende bitirebilirsin

4

Genellikle erkekler askerliği ertelemek için açık öğretimi tercih ediyorlar. Okumak için okuyan az insan olduğunu düşünüyorum malesef.

4

Normal üniversite hayatın dışında okunan ve internet ders alınan ve kredilerle geçilen ve çoğunlukla 2 yıllık bölümlerdir ve örgün eğitimdir. Bana göre boş bişey erkeklerin çoğu askerliği ertelemek için uyguladıgi bir yöntem bazıları işe üniversiteye gidemedileri için çalışmak zorunda kalanların seçtiği bir durumdur.

5

Ben çok mantıklı bulmuyorum. Bir kere dışarıda olunca okula gidip, gelme yapmayınca dersi kavramak sanıldığı kadar da kolay olmuyor. Dersleri görmüyorsun ve kendi başına kitaptan çalışmaya çalışmak seni baya bir zorlayacaktır. Ayrıca üniversitenin en büyük nimetlerinden biri olan ortam ve eğlencenin içinde olamamak insanın kendini kötü hissetmesine sebebiyet veriyor. Bence dışarıdan okumak yerine sınava güzelce hazırlanıp ve kazanıp herhangi bir üniversiteye kayıt olmak en güzeli.

3

Açıktan üniversite okumak tek başına bir işe yaramayan bir durumdur genellikle. Direkt olarak ders görülmediği için sınavları geçmek zordur. Zaten işte çalışan birinin kendi bölümünde ilerlemek için okuması mantıklıdır. Ancak hiçbir mesleği olmayan birinin sadece açıktan üniversite okuması bir işe yaramaz.

5

Açıktan üniversite okumak, derslere gitmeden evde kendi imkanlarınla çalışarak derslerin sınavlarına girmektir. Büyük bir özveri ve çalışma gerektirir.

Açıktan üniversite okumak ortalama puanı 4.4

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.