3.6

Kusur

önce - diğer kategorisine mccilek ekledi.
5 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

Kusur dilimize Arapçadan geçmiş bir sözcüktür.. dilimizde birkaç anlamda kullanılır.. birinci anlamı eksiklik ve noksan olma durumudur.. özür anlamında da kullanılır.. bilerek veya bilmeyerek bir işi gereği gibi yapmama da kusur olarak adlandırılır.. ayrıca elverişsiz durum anlamı da içerir..

3

Kusur denilen şey bir insanın eksik yanıdır ve bu eksiklik dışardan bakıldığında kişiden kişiye göre değişir. Hepimız insanız ve kusurlarımızla güzeliz. Hiç kimse mükemmel değildir. Atalarımız boşuna dememiş kusur kadı kızında bile var.

4

Arapça kökenli bir kelime olan kusur, günümüzde hatalı anlamında kullanılmaktadır. Kusursuz insan olmaz, bir kusurumuz varsa affedin gibi kalıplaşmış sözlerde geçen kusur aslında hata demektir. Görsel açıdan da bulunan eksikler, hatalar anlamında da kusur kelimesi sıklıkla kullanılmaktadır. Örneğin kusurlu ürün defolu ürün anlamında kullanılmaktadır.

3

eksik noksanlı demek oluyo bildiğim kadarıyla yani

3

Kişinin herhangi bir konuda eksik hatalı ya da yetersiz olması durumudur. Herkesin kusurları vardır. Kusursuz olmak Allah'a mahsustur. Biz insanlar daima kusurlara sahibiz ve onları kapatmaya çalışıyoruz ancak asıl önemli olan o kusurları kabul etmektir.

Kusur ortalama puanı 3.6

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.