4.3

Domino etkisi

önce - diğer kategorisine bilgiyay ekledi.
4 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

Domino etkisi, tek bir şeyde meydana gelen değişikliğin diğer bütün şeyleri etkilemesi olarak bilinir. Buna art arda dizilmiş domino taşlarından en baştakine bir darbeyle vurulup düşürüldüğünde diğerlerinin de sırayla devrilmesinden dolayı bu isim verilmiştir.

5

Yapılan her eylem ve fiilin yer küre üzerinde mutlaka bir değişim etkisi olacaktır. Bu değişimin kaynağının ne kadar küçük olduğu önemli değildir. Sonucunun ne kadar büyük olacağı önceden tahmin edilmeli ve buna göre bir değişim etkisinde bulunulmalıdır.
Eğer nette yaptığınız bir yorumdan, dünyanın öbür tarafında birisi etkilenerek intihar etmişse bu yorumla ne kadar bir vebale girilmiş varın siz hesaplayın.

4

Domino etkisi zincirleme olarak bir olayın başka bir olayı etkilemesi anlamında kullanılmaktadır. Domino taşları ile oynanan oyundan dolayı bu etkiye domino etkisi denilmiştir. Çünkü domino taşlarından her hangi birisine dokunulduğunda diğerleri de yıkılmaktadır. Domino etkisi de bunun mecazi olarak ifade edilen halidir.

3

Domino etkisi basitçe anlatacak olursak bir şeyin birçok farklı şey etkilemesidir. Aynı yerde ya da aynı alanda yer alan şeylerden birine olan şey diğerlerini de etkiler. Küçük kare şeklindeki domino taşları ile da oynanabilen bir oyundur. Ancak sadece oyun için değil hayatta başımıza gelecek şeyler için de kullanılabilen bir deyimdir.

Domino etkisi ortalama puanı 4.3

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.