4.3

Türk Dil Kurumu görevi

önce - kurum kategorisine Tolga710 ekledi.
3 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

Kısaca TDK olarak adlandırılır.Atatürk tarafından kurulan kurum Türk dilinin tarihi hakkında araştırmalar yapar; Türkçe'mize yabancı dillerden giren kelimelerin Türkçe karşılıklarını bulma gibi görevleri vardır.

4

Türk Dil Kurumu Atatürk'ün kurduğu, türk dil tarihi ve dilin gelişimi hakkında bilgiler toplayan kuruluştur. Türkçe tüm kelimeleri bünyesinde barındıran büyük bir sözlüktür. Sözcüklerin doğru kullanılması ve geliştirilmesi için çeşitli çalışmalar yapar ve bunlar halk ile paylaşırlar. Bir milletin geleceği onun diline de bağlıdır.

4

Türk Dil Kurumu'nun görevi yazılımı ve söz eserlerini incelenerek Türk Dili hakkında araştırma yapmak Türk kültüründe ilerlemeler sağlamak için dilin özgünlüğünü korumak zenginleştirmek Yazım ve imla kılavuzlarına dikkat etmek Türkçe dil bilgisinde araştırmak Türkçe'nin Tarihi araştırmak karşılaştırmak bütün bilim sanat ve teknik kelimelerin kavramlarını karşılayacak Türkçe Terim bulmak ve yayınlamak Türk dilinin tarihini araştırmak bütünleştirici özellikler canlandırmak yeni nesillere Türk Dili sevgisi sağlamak amaç ve görevlerini benimseyerek yerine getirmek yabancı kelimelerin Türkçe'ye girmesi durumunda karşılıklarını getirmek kanunlar tarafından verilen görevleri yerine getirmek

Türk Dil Kurumu görevi ortalama puanı 4.3

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.