4.2

Çocuğa şiddet

önce - diğer kategorisine matthus ekledi.
14 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

3

Çocuğa şiddet en nefret ettiğim hatta sinir krizi geçirdiğim birşeydir insan nasıl aciz muhtaç küçücük bir bedene işkence yapabilirki bırak kendi çocuğuna yapmayı başkasının çocuğuna ben bağıramazken bile televizyonda gördüklerim karşısında şok içindeyim Allahtan hiçmi korkusu yok bu insanların küçücük günahsız güçsüz bedenlerden ne istiyorsunuz biraz vicdan !

5

Çocuğa şiddet gerçek anlamda psikolojik ciddi sorunları olan bir insanın yapabileceği çok ciddi ve korkunç bir suçtur. Ülkemizde ne yazıkki bu tür haberlere çok sık rastlıyoruz. Çocuğu eğitmenin yolunun ona şiddet uygulamak olduğunu sanan anne babalar ve çocukla hiç ilgisi bulunmasa dahi kendinde bu hakkı bulan çeşitli insanlar mevcut. Bu insanlar tek tek bulunmalı ve ciddi cezalar çekmelidir. Herkes anne baba olmamalı ve aynı şekilde herkes çocuklara yaklaştırılmamalıdır.

5

Şiddetin her türlüsüne karşıyım.Fakat küçücük bedenlerin kendilerini savunmanın daha ne demek olduğunu bilmeden buna maruz kalmaları çok üzücü.Yanlış evliliklerin doğurduğu sebepler, sırf bir çocuk doğurdu diye anne olduğunu düşünenler, çocuğunu her kötülükten korumak ve onun kahramanı haline gelmektense onların gözünde farklı bir hal almayı tercih eden babalar ve birçok sebep çocuğa şiddetin temeli diye düşünüyorum.Gelecekte kuracağımız hayatların ailelerin bunlara daha çok dikkat ederek kurulması taraftarıyım.

5

Çocuğa şiddet demek beraberinde anaya babaya şiddet de demektir... o çocuklar büyüyünce hem kendi çocuklarına hem hemde çevresindekilere şiddetle çözüm arayacaklardır....

5

Çocuğa şiddet evde başlıyor .Küçük korumasız çocuklara gerek bedenen gerekse psikolojik olarak şiddet uygulanarak büyütülüyor. Bu tarz çocuklar ne yazıkki ilerki yaşlarında bunu normal görüyor,kız çocuğuysa kocasına sesini çıkaramıyor erkek çocuğuysa bunu güçlü olmak zannedip eşi ve çocuklarına aynısını yapıyor.

4

Cocuga yapılan şiddet insankn kendindeki acizliği gösterir

3

Çocuğa şiddet hasta ruhlu insanların yaptığı kötü bir eylemdir. Şiddetin her türlüsü kötüdür ancak çocuklara yapılan şiddet daha kötüdür. Çünkü çocuklar kendilerini savunamayacak güçte ve masumlardır. Hiç bir mazeret çocuğa yapılan şiddeti haklı gösteremez. Herkes bir zamanlar çocuktu bunu yapan insanlar biraz empati kurabilecek kapasitede olsa zaten çocuğa şiddet uygulamaz.

5

Ooo hemde sobanın üzeridne sıcacık kestanese üstünde ne gider beeee

5

Çocuklara nasıl el kaldırırlar hala anlamıyorum. Yani çok kötü biri bile olsa ancak artık yaptığı şeyden cinnet geçirecek raddeye gelirsin belki vurursun. Oda için sızlar. Ama adı üstünde çocuk! Neden iyi yetiştirildikten sonra kötü olsun. İnsan çocuğuna değil kendine şiddet uyguluyor aslında ama farkında değiller. Malesef..

1

Çocuğa şiddet çoğu ailenin daha iyi eğitildiğini düşünerek çocuklarına uyguladıkları fiziksel şiddettir. Çocuğa yapılan şiddet çocukta hem fiziksel hem de duygusal bozukluklara yol açar. Çocuk özgüvensiz, içekapanık biri haline gelir. Sosyal hayatında başarılı bir insan olamaz. Hiçbir çocuk şiddet uygulanarak eğitilmeye çalışılmamalı!

4

çocuğa şiddet birleşmiş milletler tarafından 1990 yılında imzalanmış olan vede o zamanki devletlerinde imzalayarak kabul ettikleri sözleşmede yer almaktadır.buna göre çocukları her hangi birisi tarafından bedensel yada zihinsel olarak şiddet suistimal ihmal kötü muamele gibi şeylerin yapılmayacağıdır.

4

Çocuğa şiddet karşı olduğum iğrenç bir sey zaten şiddetin her türlüsu iğrenç birşey değil Kendi çocuğuna başkasına çocuğuna bile yapamasi kötü Bir durum. Çocuğa şiddet uygulayanlar Bence psikoljik sıkıntılari var bunu yapan kisi daha kötü şeyler başka şiddetlerde yapar. Buna magruz Kalan çocuklarla sıkıntı çeker normal hayatta hem zihinsel hem bedensel olarak bunu yapanlara bir önlem alınması lazım bence.

3

bastırılmış psikoloji çocukta ortaya çıkmamalı.kaynağı bulunmalı ve çözülmeli

Çocuğa şiddet ortalama puanı 4.2

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.