4.9

hostes

önce - kişi kategorisine Tolga710 ekledi.
7 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

Uçaklarda bulunan ve yolculuk sırasında seyahat eden yolcuların isteklerini yerine getirmek için görevlendirilmiş kadınların yaptıkları bir meslektir.Hostesler birden fazla yabancı dile sahiptirler ve hostes olabilmek için çeşitli sınavlardan geçilmek zorundadır.

5

Oldukça zorlu aşamalardan geçerek, bir çok niteliğe sahip olunarak yapılan bir meslektir. Genel manada uçaklarda yolcuların rahatı için hizmet veren kadınlardır. Son zamanlarda hostlara da rastlanıyor uçaklarda. Ayrıca toplu taşıma işiyle uğraşan, otobüs ve servis gibi araçlarda da hostesler görev alabilmektedir.

5

Genelde uçaklarda ve arabalarda olan otobüs yani kadın kabin görevlisidir. Erkek olanına da höst adı verilir. Uçakta en alt kademe işleri yaparlar. Otobüste kadın muavin için de hostes kullanılır.

5

Ulaşım araçlarında yolcuların çeşitli ihtiyaçlarında yardımcı olan kadın görevlilere hostes denilmektedir. Genellikle uçaklarda çalışırlar ancak nadir de olsa otobüslerde de hostes bulunabilmektedir. Aynı görevleri yapan erkek çalışanlara ise host denilmektedir. Fakat günümüzde çeşitli ürün tanıtımında görev alan kadın çalışanlara da hostes denilmektedir.

5

Hostesler uçak içerisinde yolculara ve kaptana yardım eden uçakta düzenin sağlanmasını sağlayan insanlardır. Hosteslere birçok açıdan çok fazla görev düşer. Kaptanlarla ilgilenmek zaten önemli bir işken ayrıca yolcularında huzurlu ve sakin kalmalarından sorumlu olurlar. Birçok ilk yardım dersi alırlar. Görevleri zordur.

5

uçaklardaki yolculara hizmet etmek onların güvenlikleri vede rahat etmeleri için çalışan insanlardır.görevleri de uçağın temiz olup olmadığını kontrol ederler ikramların dağıtılmasını sağlarlar servisleri yaparlar.boylarının en az bayanlarda 1,63 -180 erkeklerde 1,70-1,85 olması gerekir.yaşı da 19 ile 29 arasında olmaları gerekir.

4

O değilde mesleğin erkek versiyon isminin bkz.host olması? :)

hostes ortalama puanı 4.9

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.