4.8

Damak tadı

önce - diğer kategorisine Tolga710 ekledi.
6 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

Damak tadı dediğimiz şey herkes te ayrıdır tabiki birinin sevdiği bir yiyeceği siz sevmezsiniz herkesin bir damak tadı vardır.

5

Yediğimiz bir yemeğin veya içtiğimiz bir içeceğin ağzımızda bıraktığı izlenime hoşluğa damak tadı denmektedir.Yani bir nevi tat alma duygusudur.Genellikle kalıplaşmış bir kelimedir deyim olarak kullanılır.

4

Damak tadı yenilen yiyecek sonrası ağızda kalan zevk hissidir. Herkesin damak tadı farklıdır. Aslında insanların damak zevkleri küçüklükten annesinin verdiği besinlere göre şekillenmektedir. Bu nedenle birçok kişi annelerinin yaptığı yemeklerin damak tadlarına uygun olduğunu düşünürler. Bir yiyeceğin damak tadınıza uymaması o yemeğin çirkin olduğu anlamına gelmez sadece sizin zevkinize uygun olmadığı anlamına gelir. Çünkü damak tadı kişiden kişiye göre değişen göreceli bir kavramdır.

5

Damak tadı herkeste farklı olan bir şeydir. Yenilen yemeklere göre değişen bir durumdur. Ve insanın doğduğu andan yediği yemeklere göre değişir. Örneğin ben balık sevmem, kokusundan dahi hoşlanmam. Tuzluları tatlılardan daha fazla severim. Ve annemin yemeklerine alıştığım için diğer her şey tatsız geliyor.

5

Damak tadı herkese göre farklılık gösterir. Bazen mesela ‘ben bunu çok beğendim ya, sen nasıl beğenmezsin’ deriz. Herkesin damak tadına uymaz her yiyecek veya içecek.

paylaş - şikayet

Damak tadı ortalama puanı 4.8

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.