4.5

Üniversite okumak

önce - diğer kategorisine Meralugur ekledi.
23 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

Üniversite okumak güzel bir şeydir. Mesleğini eline alacağını bilmek bunu için çabalamak hayattin bize vercegi en güzel hediyedir. Ayaklarımızın üstünde durmamiza sebeptir. Okumak çok iyidir. Şanslı insanlar okur bence. Aklı olan varsa okumalı .

5

Her eğitim kurumu insanın hayatına yeni fikirler ,düşünceler hayata farklı açılardan bakmayı gibi bir çok güzel şey kazandırır ve üniversite okumakta bunlardan biri .

4

Her insanın o ortamı ve heyecanı yaşaması gereken bir yerdir. Bu Üniversite birde öğrencinin kendisinin sevdiği bir meslek ile ilgili ise daha da çok güzel gelmektedir.

5

Bence üniversite okumak lazım hem iyi bir iş için hemde kendinizi geliştirmek ve Bilgi sahibi olmak için bnce güzel birşey. Iyi bir iş için üniversite mezunu olmak şart hatta bazi meslekler de buda yetmiyor hem okumak hemde baya kendinizi geliştirmek lazım iyi bir iş için

5

İnsanın kendinş geliştirmesi için en güzel kurumlardan biridir. Meslek kazanmana vesile olur. Hem kulüplere katılıp kendini geliştirme fırsatın olur, hem bilgilenme fırsatın olur hem de kendine çevre edinme fırsatın olur. Kısaca güzeldir üniversite okumak. Tecrübe ve bilgi yuvası.

5

Herkese bakıyorum üniversite okumak güzeldir dışında farklı bir yorum yok. Tamam güzel olabilir ama ortamın da etkisi olabilir. Çoğu kızlar üniversitede tanıştığı erkekle okul bitmeden kaçıp evleniyor, kimisi ortam yüzünden alkolik olabiliyor. Okuduğu bölüm yüzünden 3-5 yıl işsiz kalabiliyor. İktisat mezunu kahvede çalışıyor. Bence olay üniversite ile bitmiyor. Önemli olan senin yeteneklerine kalmış bir şey. Ben lise mezunuyum. Abim 5 yıllık üniversiteyi yurt dışında okudu 3 yıl içinde iş buldu ve şimdi geçim sıkıntısı çekiyor. Ben liseden mezun oldum daha öncesinde Grafik tasarım ile uğraştığımdan kendimi geliştirme amaçlı fotoğraf kurslarına gittim eğitim aldım ve şimdi Otel Fotoğrafçılığı yapıyorum. Bahsettiğim şu 5 yıllık üniversite mezunu bir insandan daha çok kazanabiliyorsam eğer şuan bu benim başarımdır. Her zaman okumak iyi ise kitap okuyun, bazı insanlara bakıyorum halen daha 2 yıllık üniversiteyi 5 yılda bitirmeye çalışanları görüyorum. Senin bir amacın bir hedefin yoksa üniversite bir çözüm değil. Kendine güvencin varsa güzel bölümlerde okumanı dilerim. Kısacası sen amacını bilmiyorsan üniversiteye tonlarca para harcamak seni yıpratır, daha bilgili kılmaz hiç bir zaman. Belki iyi insanlar tanırsın ama yarın bir gün sırf işleri düşünce uğrarlar yanına şaşırma..<br />
Okuma diyemem asla, bilgi için oku ama bir yetenek hissediyorsan o yönde ilerle üniversite, mastır, doktora kendini geliştir. Her kişi kendinden sorumludur..

4

Artık üniversiteler iş kapısı olmaktan çıktı sonuçta okuyan değil arkası olan insanlar iş sahibi olup yüksek yerlere gelebiliyor. O yüzden bu dönemde üniversiteyi sadece hayatı öğrenmek için okuyun her fırsatlarından yararlanın, tabiri caizse okulu iliklerine kadar sömürün.

5

Mühendisliği 4 yıl da bitirirsen 4 yılını kaybedersin lakin 5 yılda bitirirsen 1 yılını kaybedersin dediler 7 yılda bitirdim sonuç işsizim dostlar....

5

Son dönemlerde yapılmasını gerekli bulmadığım tek şey. Ben üniversite mezunuyum ablam ise lise mezunu. Şu an ben işsizim ablam çalışıyor. Üniversitenin iş hayatı konusunda şu dönemde insana bir şey kattığını düşünmüyorum. Çıraklıktan yetişen kişiler tercih ediliyor çoğu işletmede. Üniversite okumak çok keyifli ve eğlenceli. Serbest oluyorsun ve istediğin gibi yaşayabiliyorsun. Bana tek bu yönden artısı var diyebilirim.

5

Sosyal çevreni genişletirsinama diplomalı işsiz olmanı sağlar

4

Ahh Ah bu konu da benim çok içim dolu ya 4 yıldır hayatımın merkezine oturmuş yabancı bir misafir yüzsüzlük ediyor ve ısrarla gitmiyormuş casına bir mekanizma kuruyor. Bütün hayatın dersini zorluğunu kolaylığını çok ala bir şekilde sunuyor sana. Tabi bütün bunların sonunda hak kazandığın o diplomayla işsiz olduğunu da göz önüne alırsak şahane bir hayat yıkılması yaşanıyor ancak. Emeklerin sonunu hiç bir zaman bir kağıt parçasına bağlanmaması gerekken aksine bizler geleceğimizi ona bağlıyoruz ve sonu hüsran doluyor. Bu gençliği yaşamları bu hallere getirenler utansın.

4

insanların eğitimin son noktası dır ünv
erkekler iç.inde askerlikten önce farklı toplulukları görme kaynaşma yeridir. askerlite de bir çok ilden insanlarla buluşuldugu için alışım sürecidir.
hem erkek hemde kızlar için evlerinden ilkkez uzunm süre ayrı kaldıgı bir eğitim yuvasıdır ...
ayakta kalma serüvenidir

5

Üniversite hayatı bambaşka bir hayat olduğuna inanıyorum. Özgürsün diyemem yine birilerine bağlısın ama hayatınla ilgili daha fazla konulara söz etme hakkın oluyor. Kendinsin ya sen yapıyorsun o zorluğu sen çekiyorsun gibi gibi. O zamanlar geri gelmeyecek doya doya yaşamak en iyisi...

3

Okudum. Okudum da ne oldu? Diplomamı 17 senedir gidip almadım bile.. Önemli olan karşınızdaki kişiye, hayata karşı eğitimli olduğunuzu bilgi birikiminizle ortaya koymaktır.. Gerisi hikaye..

5

Üniversite hayatı farkli bir hayat. Güzellikleriyle beraber gelen zorluklari da var .Insan sadece okumak için okumamalı veya sadece o ortamı görmek için okumamalı .Boş bir bölüme gittiysen issiz kalmayi göze almışsın demektir ki şuan ataması olan adam akıllı bölüm kalmadı bile herkes açıkta. Bu yüzden de insan kendini geliştirmeyi bilmeli kendini geliştirdiğin sürece kendi işini kendin bile kurabilirsin .Ben hâlâ üniversite yıllarımı yaşıyorum ve mutluyum. Üniversite bitince belki işsiz olacağım ama universiye hayatını görmeden iş hayatına atilmak istemezdim

5

Kazanana kadar hayal kazandıktan sonra boştur ticaret atamaları nda şirket kurmalara BMW lerden Audi lere kadar sınır tanımayan hayaller üniversitenin boşluğunu görmezden gelmekten
Öteye geçmez adam olmak isteyen insan üniversiteyi değil hayatı okumalidir. Hayatı Okuyan insan için ise üniversitesi bir yol gösterici olabilir. Ama şurası kesindir ki üniversitesi okurken maruz kaldığıniz muamele ve zorunlu olarak karsilik vermeyisiniz sizin de hayata karşı ahlaki durusunuzu sarsar. Çünkü onurunuz çiğnenir. Karşı çıkamazsınız.

4

Kendi hayatın olsun etrafındaki insanlar olsun hepsini tanıyabileceğin bir ortam,genel olarak sadece bölümünü okumakla kalmaz seni iş için de hazırlar ama bu üniversitenin yerine ve imkanına da bağlıdır.Yani işin özü eğitim yeridir doğru ama sadece akademik eğitim değil hayatın eğitimi de üniversitede olur eğer sadece akademik eğitim alırsak en iyi üniversite olsa bile işe yaramaz.

paylaş - şikayet
5

Önceleri üniversite okuyan kişiler daha bilgili ve tahsilli kişiler olarak biliniyordu, şimdi artık üniversite okumak çok popüler hâle geldi, üniversite okuyanda okumayanda aynı yani ikiside iş bulamıyor, artık önemli olan üniversite okumak değil beceri ve yetenekli olmak bir iş yapabilmek

5

Üniversite okumak mesleğe bir adım yaklaştıran okuma alanı olsa da şuan da mesleğe yakın falan olmuyorsun okuduğunda. Bitirdiğinde işsizliğe bir adım yaklaştırıyor. Birçok yerde kalitesiz bir eğitime sahip çünkü hocalar öğretmeyi amaçlamıyor öğrenciyi düşünmüyor.

4

Eğer hayatınız için seçtiğiniz hedef oradaysa ya da oradan geçiyorsa çok güzel bir şey. Ancak eğer istemiyorsanız okumak zorunda değilsiniz. İnsanların üniversiteyi bir statü olarak gördüğü çok açık. Yine de bu kişinin kendiyle alakalı. İnsanın kendisini geliştirmesinin birçok farklı yolu var çünkü.

Üniversite okumak ortalama puanı 4.5

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.