4.0

Kefil

önce - diğer kategorisine mccilek ekledi.
6 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

Kefil dilimize Arapçadan geçmiş bir sözcüktür.. dilimizde de aynı anlamda kullanılır.. kefil, borcunu ödemeyenin veya verdiği sözde durmayan kişinin sorumluluğunu olay gerçekleşmeden üstlenme sözü veren kimsedir.. dilimizde "paran çoksa kefil ol, vaktin çoksa şahit ol" gibi atasözlerine de konu olmuştur..

4

kefil demek insanların bir borç almaları amacıyla ödeyememe ihtimalleri nedeni ile ona bunu ödeyemezse ben ödeyeceğim demektir.yani kefil olan insan ödenmeyen borcun kalanını ödemek zorundadır.mesela birisi bankadan kredi çekecek banka bunun için kefil ister vede birisi kefil olursa onun ödenmemesi sonucu bu borcu öder.

4

Kefil kelimesi genellikle bir konuda bir kişiye güvence olmaktır. Genellikle borç harç gibi durumlarda kefil kelimesi kullanılır. borç konusunda bir kişiye kefil olmak kişi borcunu ödeyemediği de ben ödeyeceğim demek anlamına gelir. Ama günlük hayattaki kullanım da bir kişiye kefil olmak ben o kişiyi bilirim o kişi yanlış yapmaz anlamına gelir.

4

Kefil olmak bir kişinin borcunu ödeyeceğine garanti vermek eğer borcunu ödemezse kendisinin bu borcu ödeyeceğini kabul etmek anlamında kullanılan sözcüktür. Özellikle bankalar yüksek miktarda kredi verirken mutlaka bir kefil şartı öne sürmektedirler. Eğer kefil olduğunuz kişi borcunu ödemezse bütün parayı siz ödemek zorunda kalırsınız. Kefil olmak çok riskli bir durumdur. Ayrıca çok güvenilen bir kişiye referans olmak anlamına da gelmektedir. Kefil olmak o kişinin yanlış bir şey yapmayacağına garanti vermek anlamına da gelmektedir.

Kefil ortalama puanı 4.0

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.