4.5

kelebeklerin ömrü

önce - diğer kategorisine Tolga710 ekledi.
13 yorum    -   paylaş        

iyi puan

4

Kelebeklerin ömrü türüne göre 1 hafta ve 1 yıl olarak değişir. Ömrü 1 gün olan kelebek yoktur.

3

Genellikle kelebeklerin ömrünün 3 gün olduğu inancı vardır. Ama kelebeklerin birden fazla türü vardır ve bir kaç türününü ömrü 1-2 yıl arasında değişiklik gösterebiliyor.

4

Kelebek; pulkanatlılardan, yaklaşık 170 bin türü bulunan, gövdesi ve kanatları ince pullarla, türlü renklerle örtülü, dört kanatlı böceklerdir. Kelebeklerin bazıları 1 kaç gün yaşarken, göçmen kelebekleri 6 -12 ay arasında yaşamaktadır.

5

kelebeklerin ömrü geçmişten günümüze 3 gün olarak bilinerek gelmiştir ama aslında gerçek ömürleri 2-6 hafta arasında hatta daha fazla yaşadıkları yönünde yapılan gözlemler deneyler vardır.

4

Kelebekler aslında kozadan çıktığı ilk yerden itibaren son doğduğu yere varana kadar yaşamaya devam ediyor. Geldiği anda ölüme bırkaıyor

4

1 gün yaşıyorlar diye niliyordum biliyorsunuz ki tırtıl kozalak oluşturup kelebek oluyor yani 2 evrimli bir canlıdır kelebek

5

Kelebekler doğada çok çabuk dikkat çeken görüntüsüyle adete bir şaheseri andıran canlılardır.Kelebeklerin ömrü gerek edebiyatta olsun gerek günlük yaşamda 1 gün diye tabir edilse de araştırmalara göre bu kelebeklerin yaşadığı yer ve türüne göre ömürleri 1 gün ile 1 yıl arasında değişebilmekte.

5

Kelebeklerin ömrü bilinenin aksine bir gün değildir. Kelebeklerin türüne göre ortalama ömürleri değişmektedir. 1 yıl kadar yaşayan kelebek türleri de bulunmaktadır. Kelebeklerin ömrü bir gündür sözü ömürlerinin çok kısa olduğunu vurgulamak amacı ile ortaya çıkmış bir sözdür.

5

Kelebeklerinin ömrünün 3 gün olduğu söylenir ve hepimiz bunu böyle bilinir ama aslında kelebekler daha uzun süre yaşarlar. Bazı kelebek türleri ortalama 1-2 hafta yaşayabilrilerken bazıları ise 1 yıla yakın yaşayabilirler.

5

Kelebeğin ömrü birçok insanın edebi malzeme yaptığı bir konudur. ancak bilinenin aksine kelebeklerin ömrü bir iki gün ya da yalnızca 2 hafta değildir. Kelebeklerin ömürleri kelebeklerin cinslerine göre değişmektedir. kelebek ömrü diye bahsedilen edebi terim ise bir şey ne kadar kısa ömürlü olduğunu anlatmak için kullanılır.

5

Kelebeklerin ömrü çok kısa çoğunlukla bir hafta yaşıyorlar bu bilinen bir gerçek ama bazıları bir ay yaşıyor diye duymuştum, bazı cinsleri daha uzun ömürlü olan kelebekler varmış, araştırma yapmak lâzım

5

Bazı kelebekler 1 gün yaşarken bazıları ise senelerce yaşayabilir yani kelebeğin cinsine bağlı

kelebeklerin ömrü ortalama puanı 4.5

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.