4.6

Bici bici

önce - ürün kategorisine xuntaxxinte ekledi.
7 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

Bici bici Muhallebisi yaz dönemlerinde yenilen Adana'ya özgü bir tatlı türüdür. Rendelenmiş buz, pişmiş nişasta, pudra şekeri ve şerbetten oluşur.

3

Mersin yöresinde buz ile pekmez karıştırılarak yapılan soğuk yiyeceğin adıdır. Mersinin sıcağında insanın içini ferahlatan hem faydalı hem de lezzetli bir besindir.

5

Buzla yapilmis meyveli ozellikle bol pudrayla yenmesi gereken adanaya özgü bir soguk tatlıdir. Ilk adanaya gittigimde bici bici ismine ve tadina cok sasirmis ve begenmemistim. Az pudra sekeri döktüğüm icin olabilir diye düşündüm. Sonrasında yedigimde baya sevdim. Şırdan icin de ayni durumlari yasamistim ama su anda adanaya sırf ikisi icin gidiyorum bile diyebilirim. Bici bici değişik bir tad tavsiye edilir.

5

Adana Mersin Hatay gibi işlerimizde buz ve taze meyveler ile yapılan bir tür dondurma tatlısıdır. Kırmızı renklidir. Ben başka renklerde görmedim. Daha çok sulu meyveler tercih edilir yapımında.

5

Bici bici Adana yöresine ait bir muhallebidir. Ayrıca bici bici buz ve meyvelerle yapılan soğuk ve ferahlatıcı bir yiyeceğe de denir. İkisi de birbirinden lezzetli yiyeceklerdir.

Bici bici ortalama puanı 4.6

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.