4.3

Melemen

önce - ürün kategorisine Wantedcan ekledi.
11 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

Türk yemekleri arasında meşhur olan yemeklerden bir tanesi. Yapılışı ise ince kesilmiş biber,domates ve içine yumurta bide istege bağlı olarak biraz kaşar peyniri ile yapılır ve Sabah kahvaltıda öğle veya akşam yemeğinde bile yenilebilme gibi bi özelliği olan bir yemektir ülkemizimde sadece bayanlar degil birçok erkek de yapabiliyor.bu yüzden çok sevilen ve benimde çok sevdiğim bir yemektir ve kola ile çok güzel gider.

5

Benim evde yemek olmadığı zaman kurtarıcı meleğim olarak her daim imdadıma yetişmektedir. Yanında taze ekmek ve tavşan kanı çayda olduğu zaman ekmeği bandıra bandıra yemesini çok seviyorum.

5

Aslında melemen değil menemen diye yazılır.yazım hatasını bir kenara bırakırsak menemen; soğan, domates,bıber,sucuk ve kaşar peynirinin muhteşem uyumu sonucuyla sofraların vazgeçilmezidir.

2

Menemen çoğu kez soğanlı mı olur yoksa soğansız mı olur diye gündeme gelmiştir ana maddesi domatesten oluşur.

5

Türkiye'deki herkesin ve benim en sevdiğim yemekten biri olan Menemendir. Yunurra,yeşil biber,soğan ,domates ile yapılan son olarak herkesin zevkine kalarak üzerine serpilen pul biberi ile yenilen harika bir yemektir.

4

açken insanı baştan çıkaracak o kokusuyla mükkemel bir yemektir yumurta ve domates ile yapılır üstüne birde pulbiber döktünmü yerken kendinden geçersin :D

4

Domates biber yumurta malzemeleri ile yapılan türklerin öğle yemeği olarak nitelendirdiği ekmek bandıra bandıra yenilen yemektir

5

Menemen diye yazılmaktadır. Yumurta, domates, biber ile yapılıp her öğünün kurtarıcısı yemektir. Soğanlı ve sagansiz diye tartışmalara açık bir yemektir. Bence her şekilde yenir, zaten soğan her yemege yakışır. Ben özellikle az yumurta bol domatesli tercih ediyorum. Ekmek banarak yemesi çok güzeldir.

paylaş - şikayet
3

hiç bir zaman hayır diyemediğim her öğün giden bir yemek

Melemen ortalama puanı 4.3

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.