4.5

Kitap okumanın önemi

önce - kitap kategorisine Tolga710 ekledi.
17 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

Kitap okumak insanların genel kültür seviyesi açısından bulunmaz bir kaynaktır.Çok kitap okuyan bir insan hayata daha farklı bir gözle bakabilir ve kimsenin görmediği ince ayrıntıları bile görebilir.Ayrıca kitap okumak insana kelime hazinesini genişletir ve günlük hayatta kendimiz derdimizi daha iyi anlatma konusunda çok yararı olan bir şeydir.

4

İnsanın ufkunu genişletip bilgi daracığını zenginleştirir. Akıcı konuşmayı hızlı okumayı okuduğunu daha çabuk anlamayı sağlar. Hem vaktini boşa harcamamış olursun bişeyler öğrwnmiş sana bişeyler katmıştır her yeni bir kitap yeni bir dünyanın kapışarını aralamak gibidir. Ben çoğu zaman okurum çokta faydasını görmüşümdür.

4

Günümüzde kitap okuma oranı ne kadar az olsa da yavaş yavaş herkez onemini anlamaya başlıyor. Konusmalardan kaynaklanan eksiklikler davranış bozukluklari sonucu artik kitap okumaya bir egilim saglaniyor ve bu yavaş yavaş artiyor
Ufku genisletmek icin ve kendimize yeni seyler katabilmek icin sürekli okumamiz ve ogrenmemiz gerekiyor.
Gunumuzunde artik bi gereksinimi haline geliyor

4

kitap okumak insanların bilgisini arttırır insanların bilgisi arttığı içinde doğruları daha iyi anlarlar.bu insanların konuşmaları bile değişir.insanlar olan olayları daha iyi yorumlarlar onun hakkında gerçekleri daha iyi bilirler.başarı oranları daha çoktur.insanların kitap okuduklarında hayal güçleri artar üretimi bir şeyler bulma olasılığı da arttırır.

5

Kitap okumanın önemi ve faydaları saymak ile bitmez. İlk olarak kitap okumanın faydası büyük sınavlarda görmüş olacaksınız ve soruları vakit kaybetmeden hızlı ve doğru bir şekilde okuyacaksınız ve cahilliğiniz gidecek o yüzden bütün çocukları ve büyükleri kitap okumaya yöneltelim.

4

Kitap okuma sizin kültür ve zekânizi genişletir ufkunuz açılır Kelime hazineniz genişler ve hızlı ve düzgün konuşmayi,hızlı okumanizi sağlar, anlama kapagisiteniz genişler. Kısacası Çağıl kalmassiniz ve daha çok bilgi sahibi olabilirsiniz. olayları yorumlama ve çözüm yeğeniz daha iyi gelişir.

5

İnsan üzerinde çok fazla faydası bulunmaktadır kelime haznesini genişletir kişiye birşeyler katar karakteri güçlenir diye düşünüyorum toplum olarak herkesin kitap okumasını diliyorum

4

Çok fazla etkisi vardır kitap okumak hayal gücünü arttırır. Beyin gücünü hafızanı okuma kabileyitini arttırır ve kelime hazneni çoğaltır. Daha çok ogrentici şekilde yararı olur. Kesinlikle kitap okunmalı

5

Kitap okumak çok önemlidir.Çünkü kitap insana huzur verir ve kelime dağarcığını genişletir.İnsanın yalnız kaldığındaki en iyi dostu olduğunu düşünüyorum.

5

Kitap okumak bilgi kazanmak açısından önemlidir. Çok kitap okumak ile birçok bilgi elde edinilebilir. Ayrıca hayal gücünü geliştirmek, kendini geliştirmek için de okunulabilir.

5

Kitap okumak ruhu doyurur.Ve hayatımda yaptığım en güzel aktivitelerdendır. Insanın beyın gelişiminde de en az yemek.ıcmek kadar önemli bir yeri olduğunu düşünüyorum.

5

Kitap okumanın önemini günümüzde çoğu kişi bilmese de aslında insanın kendisini geliştirmesi açısından çok önemli. Kitap okumak farklı bakış açılarını anlayabilme yeteneğini de geliştirir. Üstelik yeni bilgiler öğrenmeyi de sağlar ayrıca alışınca çok keyifli bir yol arkadaşıdır

5

Kitap okumanın bir çok faydası vardır. İnsanın kelime dağarcığını genişletir. Kitap okuma okuyanın diksiyonu geliştirir. Ben çok faydasını gördüm. Özellikle üniversite sınavında uzun paragrafları okuma ve anlamada çok faydasını gördüm. Okuyan herkeste görmüştür eminim

4

Kitab okumak kendimizi gelişdirmeye ve dogru durust konuşmamiza neden olur.bunun icin kitab okumaq onemlidir

4

Kitap okumanın büyük bir önemi vardır. Kişiyi zihnen geliştirir, kelime bilgisini artırır ve konuşmayı geliştirir. Çocuklara küçük yaşta verilmesi gereken bir eğitimdir. Çocukların zeka gelişimini artırır. Aynı şekilde insanı psikolojik sorunlardan da uzaklaştırabilir. Çünkü hayata yeni bir pencere sunar adeta.

Kitap okumanın önemi ortalama puanı 4.5

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.