4.2

Kıymalı pide ayran

önce - diğer kategorisine Tolga710 ekledi.
5 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

3

Türk mutfağına ait ince hamurun üzerine kıymalı harcı yayıp fırında pişirilen bir yemek. Ayran ise yoğurta su katılarak oluşturulan bir içecek. İkisinin beraber yenilmesi genel olarak görülür.

4

kıymalı pide vede ayran mükemmel bir ikilidir.kıymalı pide öncelikle hamuru yapılır hamuru mayalanır mayalama esnasında da içi hazırlanır ondan sonrada malzemelerini kıymasını falan ayarlayıp pişiririz malzemesinin içerisinde de kıyma biber soğan domates tuz karabiber gibi baharatlar da isteğe göre de konulabilir istersek te kaşar peyniri de konulabilir.

5

Türk lezzetlerinden bir tanesi. Kıymalı pide İnce hamurun içine gereken malzemeleri içine atılır kıyma gibi şeyler ve sonra fırına atılıyor ayran işe yoğurt ve suyun karıştırılarak yapılan bir içecek ikisk bir aradq müthiş gidiyor ama ben kıymalı pideyi fazla sevmem kıymadan dolayı. Beğenen çok kişi var oda ağız tati ile alakalıdir.

4

Kıymalı pide, içerisine baharat, soğan, domates karıştırılarak çekilen kıymanın hamur üzerine yayılıp fırında pişirilmesi ile elde edilir. Acılı ya da acısız olabilir. Aynı şekilde soğanlı ya da soğansız da olabilir. Kişinin arzusuna göre gevrekte olabilir. Yanına yoğurdun sulandırılması ile elde edilen ayran da konur ve çok lezzetli bir ikili olur.

Kıymalı pide ayran ortalama puanı 4.2

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.