4.6

Nişanlılık

önce - diğer kategorisine Atabey27 ekledi.
10 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

Nişanlılık kişilerin en mutlu olduğu ve sevdiğiyle evlilik hayalleri yaşadığı bir dönemdir. Genelde kişiler bu dönemde gelecekleri ilgili nasıl bir yuva kuracaklarının hesabını yaparlar. Bu aylar mutluluğun yoğun olduğu hayatın en güzel evresidir.

5

nişanlılık kadın vede erkeklerin bir birlerini tanımları amacıyla evlilikten önce yaptıkları bir çeşit anlaşmadır.nişanlılıkta evlenecek kişiler birbirlerini daha rahat bir şekilde tanıyabilirler.ama bu evlilik değildir.bu zamanda çok özel şeylerde paylaşılmamalıdır.nişanlılıkta insanlar bir birleri ile anlaşamazlarsa ayrılabilirler.

4

Nisanlilik birbirini ve aileleri tanima süreci...zevklerini maddi durumunu elektrik alip almadigini anlayabilmek adina cok iyi degerlendirilmesi gereken bir surec diye dusunuyorum...tabi hersey helal dairesi cercevesinde olmali...

5

Nişan dönemi kişilerin birbirini tanımaya başlayanlar ve evlilik planı kurduklari ve aileri tanıştırmak ve evleneceklerini belli etmek için evlenmeden önce yapılan bir şeydir yüzük takılır ve evleneceklerini gösterirler. Bu dönemde ailer tanışır evlilik planı konuşulur ce birbirlerini daha iyi tanıma şansına sahip olurlar. Tabi olumsuz durumlarda olabilir bu dönemde zaten bunları görmek için yapılan bir durumdur.

5

Bir insanın birbirini sevdiği zaman evliliğe yakın olan bir adım nişanlı olmak Yani nişan takmak evlenmeye yol alabilen aile kurmayı adımlar atan nişanlık süreci evliliğe giden bir yoldur

4

Nişan evlilikten önce gelen bir hazırlıktan ibarettir. Kişiler birbirlerine söz yüzüğü takarlar. Daha sonra da bunun nişan eğlencesi yapılabilir. Tercih meselesidir.

2

bir şeyin adını koymaktır. evliliğin bir küçüğüdür. daha da küçüğü sözdür. mesela evlilik nedir ? topluma karşı bak bu benim kocam bu da benim karım haberiniz olsun zina yapıyoruz falan zannetmeyin demektir. nişanlı olmakta buna benzerdir. şöyle bir farkla. kişiler daha tam karar verememiştir evlenmeye ya da başka bir engel vardır. bu yüzden topluma bakın biz takılıyoruz ama nikahsız takılıyoruz diye kızmayın ilerde nikah yapacağız kızmayın bize emektir nişanlılık.

5

Nişanlanmak insanların evlenmek için birbirlerine söz vermesidir. Çok eskiden nişanlanan insanlar yüzük takmıyorlardı ancak artık insanlar yüzükte takıyorlar. Aileler bir araya geliyor ve ya küçük bir kutlama ile ya da büyük bir kutlama ile birlikte gülüp eğleniyorlar ve yüzük takıyorlar. Güzel bir şey sanırım. Kutlama gerekiyor tabii ama nişan içinde ayrıca kocaman bir düğün yapılması gereksiz.

5

Sözlü olma durumu sonrası evlilik öncesi yüzük takılmaya sonrası durumdur. Yaklaşık 3 ay ile 2 yıl arası sürebilir ama daha fazlası iyi olmaz. Bazı zor durumlarda daha kısa da daha uzun da sürebilir.

Nişanlılık ortalama puanı 4.6

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.