3.9

dağıtım bedeli

önce - diğer kategorisine Wantedcan ekledi.
9 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

İşte en çok canımızı yakan faturalarda şu dağıtım bedeli. bir türlü ne olduğunu anlayamadığımız ve faturamızdan bazen daha fala oranda yazılan bedelin ta kendisidir dağıtım bedeli. Faturamız biz evde yokken sadece 5 lira lık elektrik harcasak bile dağıtım bedelimiz 40 lira ya kadar çıkıyor. 5 liralık elektrik için 40 lira dağıtım bedeli ödemenin mantığını lütfen bir bilen varsa bana da anlatır mı.

5

dağıtım bedeli insanların elektrik kullandıkları için verilen bir cezadır bence kullanmasak bunu ödemeyecektik kullanırsan bana biraz daha para vereceksin demektir.insanların evlerine kadar getirilen elektriğin geçtikleri hatların bakımı onarılması buralara harcanan malzemelerin paralarını bizden alırlar.

5

Aynı apartmanda en alt katında dükkan var bakkal dağıtım bedeli 250 tl geliyor ticari diye üst kata 36 düşünün ve faturanıza göre dağıtım bedeli de artıyor. Her şeyi geçtim bakım yapmadıkları halde bakım parası kesilmesi ve trt payı olmasıda ayrıca bir soygundur.

3

insanları dolandırmak için alınan ve tamamen gereksiz olduğnu düsündügüm sey zaten cok fazla vergi alıyolar onuda almamaları lazım normalde ama onuda alıyolar herşeyi paraya dokup insanları soyuyorlar.

5

Dağıtım bedeli faturaların içerisinde alınan ek paradır. Elektrik, su, internet gibi faturaların evlerimize kadar gelmesi için onları dağıtır belediyeler. Bu dağıtım sırasında kullanılan her şeyin parası da faturalara ek olarak yansır. Geçtiğimiz dönemde bu bedel daha da artmıştı. Biraz haksız bir durum maalesef.

1

Dağıtım bedeli fatura içerisinde yer alan ve tüketim ile beraber fazladan alınan bir paradır. KDV ile beraber ödenen faturayı tüketimin iki katına çıkarır. Çok fazla ve gereksiz bir ödeme yapmaya neden olur. Dağıtım bedeli adı altında yapılan soygundur aslında.

4

Dağıtım bedeli elektrik faturasında yer alan değeri çok yüksek bir bölümdür bunun bence biran önce meclise taşınması lazım elektrik şirketi sırtında taşıyarak getirse daha az ücret öderiz bence tamamen vicdansizlik

5

Ya böyle dağıtım bedeli mi olur abi sanki elektiriği suyu doğalgazı amerikadan aliyoruz kullandıgim 100 liralik dağitim bedeliyle beraber toplam 175 lira...

dağıtım bedeli ortalama puanı 3.9

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.