3.8

Yeni mezun

önce - kişi kategorisine elifk91 ekledi.
6 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

Başvurulan bir iş ilanında sizi elemek için yüzünüze vurulan bir tabir

5

yeni mezun demek insanların okudukları herhangi bir okuldan mezun oldukları anki durumlarına verilen addır.mesela insanlar bir okuldan mezun olduktan sonra devlet memuru olurlar vede orada olan çalışan eski memurlar onlara yeni mezun derler.yeni mezun olan insanlar bazı yerlerde çok aza maaşla işe başlarlar

3

Yeni mezun, üniversiteden yakın zamanda mezun olmuş kişilere söylenir. Yeni mezunlar genellikle iş bulmakta zorlanırlar. İş deneyimleri, tecrübeleri olmadığı için başvurdukları birçok iş yeri onları reddeder. O yüzden bir süre işsiz kalmak durumunda kalabilirler. Ayrıca eğer memur olup atanmak istiyorlarsa KPSS'ye çalışmak zorundadırlar.

3

Yeni mezun ikilemesi liseden ya da üniversiteden yeni mezun olan insanlar için kullanılır. Ve iyi bir anlamda kullanılmaz. Çünkü eğer liseden yeni mezun olmuş iseniz önünüzde üniversite sınavı ve üniversite gibi zorluklar vardır. Üniversiteden yeni mezun olmuş iseniz bu kez de sizi işsizlik bekler.

4

Yeni mezun hem lise ve hemde üniversitesiten yeni mezun olanlar için kullanılıyor. Üniversite mezunları yeni mezunlar olduğu için sıkıntı çekerler is deneyimi olmadığı için iş bulmak biraz zor olabilir ve bu dönem de çoğu iş arar lise mezunları ise ya üniversite hayatı başlar yeni bir ortama girer yada bir daha üniversite sınavına hazırlık yapar.

Yeni mezun ortalama puanı 3.8

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.