4.7

Ejderha

önce - diğer kategorisine Acayipsaclikiz ekledi.
7 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

Ağzından Alev püskürten ve çoğunlukla Masallarda geçen bir karakter

5

Game of Thrones dizisinden en sevdiğim karakterin çocukları :)

4

Eski çağlarda yaşamış olduğuna inanılan devasa, uçabilen ve ağzından alev çıkarabilen bir yaratık türüdür. Asya kültürlerinde, özellikle Çin Halk Cumhuriyeti, çok önemli yere sahiptir. Bu kültürlerde kutsal bir yaratık veya hayvan olarak görülürler. Ayrıca fantastik tarzda birçok filme, kitaba ve çizgi romanlara konu olmuşlardır. Benim ise aralarında en çok sevdiğim, Avatar animesindeki Ateş ulusu ejdarhalarıdır.

5

ejderhalar gerçekte var olmayan ama insanların inandıkları kanatları perdeli yarasa kanatlarına benzeyen uzun bir kuyruğu olan iki tane ayakları olan kanatlarında pençeleri elleri olan kuyruklarında da diken olan ağzından alev çıkaran kafasında da boynuzu olana bir hayvandır.şu andada bir çok filmede konu olmuşlardır mesela ejderhanı nasıl eğitirsin gibi.

5

Ejderha, ağzından alev püskürten yaratık olarak bilinir. Olağanüstü bir yaratıktır ve genelde filmlerde, dizilerde kullanılır. Ejderhalar bir çeşit dinozordurlar. Ejderhalar dinozorların ağızlarından alev çıkaran türleridir denir.

4

Gerçekte bence geçmişte ona benzer yaratıkları abartarak uydurulmuş olabilir bu şekilde günümüze kadar gelmiş olabilir

5

Ejderha efsanevi bir yaratıktır. Kanatları ile havada uçan ve ağzından alev püskürten devasa bir vücuda sahiptir. Filmlerde kötü rolde olduğu gibi bazı kahramanların kullandığı üstüne bindiği iyi rolleri de vardır. Bazı filmlerde baş düşman olur ve ejderha avcısı bulunur avlanır. Büyük, güçlü ve kudretli bir yaratık olarak konu edinilir genelde. Animasyon filmlerine de konu edinmişliği var.

Ejderha ortalama puanı 4.7

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.