5.0

sosyal psikoloji

önce - diğer kategorisine ftmnr63 ekledi.
3 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

sosyal psikolojiye kesin ve net bir cevap vermek mümkün değildir. Bu araştırma geleneklerinin çok geniş olmasıyla ilgilidir. sosyal psikoloji içerisinde sosyologların tanımladığı ve psikologların tanımladığı bir sosyal psikoloji tanımı vardır.

Bireylerin davranışları duygu ve düşüncelerinin başkalarının gerçek, hayal edilen veya ima edilen varlığından nasıl etkilendiğinin bilimsel yollarla araştırılmasıdır.

5

Sosyal psikoloji birey ve toplum etkileşimini inceleyen psikoloji dalıdır. Başka insanları nasıl algıladığımız onların bize nasıl tepki gösterdikleri toplumsal durum ve ortamlardan nasıl etkilendiğimiz üzerinde durur. Sosyal psikoloji grup içindeki bir bireyi inceler.

5

Sosyal psikoloji, birey ve toplumun bir arada incelenmesidir. Sosyal psikoloji bir nevi sosyoloji ve psikolojinin birleşmesidir. Halihazırda sosyoloji ve psikoloji alanları varken sosyal psikoloji neden ortaya çıktı diyebilirsiniz. Bunun sebebi şudur: Sosyoloji toplumları incelerken bireylerin kendilerine ait fikirleri, davranışları ve benlikleri olduğunu unutuyordu; psikoloji ise tamamen bireye odaklanırken toplumun bireyi şekillendirdiğini gözden kaçırıyordu. Bu yüzden sosyal psikoloji doğdu.

sosyal psikoloji ortalama puanı 5.0

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.