4.0

Girdap

önce - diğer kategorisine mccilek ekledi.
4 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

Girdap dilimize Farsçadan geçmiş bir sözcüktür.. bir engelle karşılaşan su veya hava akıntısının dönerek ve çukurlaşarak yaptığı çevrintiye girdap denir.. eş anlamlıları çevri, eğrim ve anafordur.. ayrıca mecazi olarak içinden çıkılması kolay olmayan zor durumları anlatmak için kullanılır..

5

girdap demek genelde denizlerde bazende derelerde okyanuslarda da nehirlerde de meydana gelen buralarda olan iki tane akıntının bir yerde bir birlerine çarpması sonucunda dibe doğru olan bu suların dönmeleri ile oluşan harekete denilir.bu girdaplar kendisine yaklaşan şeyleri çeker vede dibe doğruda çeker.

3

girdap birsürü anlamı olup uzaydaki dünyaları gezegenleri yiyen ve enerji kazanan dünyanın yıldızların ve evrenin en altında olup gezegenlerin ömrü olduğu gibi uzaydaki gezegenleri öğütüp güçlenip çoğu gezegenle büyür ve yutar yok eder

3

Girdap su içerisinde oluşan hortumdur dersek yanlış söylemiş olmayız. Girdaplar da aniden belirli bir bölgede hızlı bir şekilde dönmeye ve çukurlaşmaya başlar. Eğer bölgede bir insan ya da büyük bir gemi bile varsa girdap onu kolayca yutabilir. Bu nedenle çok tehlikeli ve uzak durulması gereken bir şeydir.

Girdap ortalama puanı 4.0

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.