3.7

14 şubat sevgililer günü geleneği

önce - diğer kategorisine No-name ekledi.
17 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

3

Sadece 1 güne sigdirilmaya çalışılan özel bir gün olarak görülse dahi, her günün özel olduğunu hissetmek gerek. Hep özel günler olarak karşımıza çıkan bazı günlerin degil aslında her günün özel olduğunu hissettirerek davranırsak bunlara lüzum kalmaz.

5

Sevgililer günü cok eski bir gelenek. Kökleri roma döneminde luepercalie adi verilen ve 3 gün suren festivalden aldığı düşünülüyor.
Doğurganlık tanrisinin serefine gerceklestirilen festivalin subat ayinin ortasina denk geliyor ve gunumuze kadar bu gelenek farkli bir sekilde devam ediyor

1

Bana kalırsa kapitalizmin bir parçası. Hediye almak için bir oyun. İnsanın sevdiğine güzel sözler söylemesi hediye alması için illa bir gün mü olmalı?

4

Güzel bir adet aslında sevgili hatırlamak karşılıklı hediyeleşmek bunlar gayet güzel bir durumdur aslında. Ama sevgili sadece ogün değil her gün hatırlamak gerekir diye düşünüyorum. Unutanlar için aslında güzel bir gün.

4

Bakkal bile o gün promosyon yapıyor, camına Happy Valentines Day yazıyor. Rant heryerde. O gün hediye almayın, aldırmayın.

3

Bence ince ruhlu olmayan kişiler için zorunlu olması gereken bir gün :) ama onun dışında yaş aldıkça önemi azalan bir gün olarak düşünüyorum. Sonuçta sevgili arada sırada ufak sürprizler yapıyorsa, varsın kutlanmasın o gün çok ta bir önemi yok.

4

Kirmizi sarap , kirmizi guller , kirmizi mumlar .. Kisacasi kirmizi olan hersey ve birde guzel bir hediye tabikide olmazsa olmaz ve arkadan calan slow bir larca cok onemli.

3

Güzel bir hediye veya güzel bir yemek le geçirilebilecek bir gun ama bana kalırsa hergün böyle olması gerekiyor

5

Çok gereksiz sevgililer günü mü olur ya. Sevdiğin insan özellikle o gün daha mı çok aşık olursun. Sahte aşklarla dolacak heryer. Sevgilisi olmayanlarda masum masum bir köşede oturup onları izleyecek. Bence en saçma gün mesela anneler günü yaparsın onu çok ihmal etmişsindir onun gönlünü almak için o gün özel bişey yaparsın. Yada öğretmenler günü aynı şekilde öğretmen olmanın değerini önemini hatırlatır. Ama sevgililer günü benim sevgilim var bakın sizinki Yok demekten başka bir amacı Yok ve para tuzağı.

paylaş - şikayet
4

14 şubat sevgilile günüz mkutlu mutlu huzurlu nice daha sevgilere dilerim

5

bildiğim kadarıyla çok eski zamanlarda romalıların geleneksel bir gününe dayanan bir gündür bu gün şimdilerde insanların sevgililerinin günlerini kutlamak amacıyla anılıyor.insanlar bir birlerine bir çok hediye alıyorlar sürprizler yapıyorlar yemeğe çıkıyorlar tatile gidiyorlar.genelde bence para harcama günüde denir.

5

Kapitalist düzenin beraberinde getirdiği, insanların tüketime daha fazla odaklanması için çaba gösteren, taylorist düşünce sistemini destekleyen özel günler adı altına topluma sürülmüş ve toplumu bu yönde yönelten, yön gösteren hatta ve hatta onu ele geçiren bir gün benim için... bence hangi gün olursa olsun her hediye özenle yapılmış, içinde maddiyat barındırmayan maneviyatında çok üstünde bir emek olmalı. İkin gün sonra işe yaramaz hale gelip atılan bir eşya olmaktan cok her seferinde okumaktan zevk aldığımız bir baş ucu kitabı olmalıdır - bence - sevgiliye alınabilecek en güzel hediye sevgidir aşktır. Bunu yapmak her seyden daha zor en azından insanlık için.

1

Bana soracak olursanız 14 Şubat çok gereksiz bir gün ya sevgilisi olmayanlar Acaba ne düşünüyor bugünün hakkında sevgilisi, bunu hiç düşündünüz mü acep

3

Bence gereksiz bir gün olduğunu düşünenlerin tamamının ya sevgilisi yok ya da aşık olmamışlar. Bi kere aşıksan zaten her gün kutlanılacak bir şeymiş gibi geliyor, kaç gün geçerse geçsin saymaya devam ediyorsun. O yüzden sevgililer günü de bir başka tatlı gün oluyor. Ben çok seviyorum.

5

Artık gelenek haline geldiği söylenebilir. Her ne kadar bazen bu günün gereksiz olduğundan, kapitalist sistemin bir dayatmacası olduğundan bahsedilse de sevgililer bu günde hatırlanmak istemektedir. Pek kaçışı kalmamıştır işin.

4

çok saçma çok aptal bir gelenektir. yılbaşı da öyledir. evlilik yıl dönümü de öyledir. anneler günü babalar günü de öyledir. insanoğlunun bir koyun sürüsü gibi sürü psikolojisi ile hareket ettiğini gösterir. herkes neden evlilik yıl dönümü kutluyor. yılın aynı günü sevgilisine hediye alıyor. yılın aynı günü anne babasına hediye alıyor. aynı şekilde bir yüzükle diz çökerek evlenme teklif ediyor. herkes neden aynı şeyleri yapıyor. aynı özenti hayatı yaşıyor. ben bu işleri hiç anlamıyorum.

4

Sevgililer günü bence gereksiz bi gün yani diğer günlerde sevgili değilmiyiz ogün kıyafet hazırlan sevgilini yemeğe götür hediye al ve hatta gün içerisinde çiçek gönder veya al bence gereksiz bigün fuzuli masraf insanları nasıl kandırıp paralarını alırız sevgililer günü

14 şubat sevgililer günü geleneği ortalama puanı 3.7

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.