4.2

Çalıştırılan çocuklar

önce - diğer kategorisine Fernandobononcini ekledi.
11 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

Çocuk istismarının en uç safhasıdır. İngiltere'de baca işçisi olarak çalıştırılan çocuklara kafa dayanır modern tarihi. Kapitalizmin ve sanayi devrimi kadar eski bir tarihi vardır. Çocuk işçi ucuz olduğu için. Çalıştıranlar depül de aömürenlere diyim kökün kibrit uyu

5

Tamamen saçmalıktır. Cocukları aileleri tehdit ederek zorla sokaklara atıyor korkudan bazen ailesinin istediklerini alamadıklarında korkudan eve gitmek istemiyorlar.Ve bunları yaşayan yaş grubu 4-5 yaşlarından başlıyor.Çocuk istismarcıları bu çocukları ayrı tutuyor diye bir şey malesef yok.O çocuklarda buna maruz kalıyor.Bu durumun yaşandığı şehrin belediyesi o su bu su bunlara müdahele etmesi gerekiyor diye düşünüyorum.Çocuk yaşta sırf ailelerine bakmak için zorunda kalarak çalışan cocuklar da var.Onlar da malesef okuması gerektiği zamanda çalışma hayatına atiliyorlar.Üzücü hem de çok üzücü hele ki bizim ülkemizde bu kadar fazla çocuk işçi olması daha çok üzücü.

5

Çalıştırılan çocuklar genelde fakir ailelerin çocukları küçük yaşta ailesine katkı sağlamak için çalıştırılırlar. Bende ortaokul yıllarında çalışma hayatına başlamış olduğum için bu durumu iyi biliyorum. Akranların futbol oyarken, sokakta mutlu olur oyunlarını oynarken sen büyük kişiler gibi çalışmak zorunda kalırsın. Küçük bedeninle büyük kişilerin yapmış olduğu işleri yapmak için ezilirsin. Gerçekten de çocukluğunu yaşamadığın için çok zor gelir sana bu dünya ama bu şekilde ezilerek büyüdüğün için hayata daha iyi tutunur. Kolay kolay seni yıkamazlar dayanıklı ve güçlü bir yapın olur.

4

Bence saçmalık ötesinde başka bişey değildir ve ülkemiz de de baya olan hatta çocuk çalıştır çocuk istismari gibi şeyler baya var ve buna bi çözüm bulamıyorlar okuması gereken çocuklar ya işte yâda sokaklardalar tabi bu ebeveynlerden de kaynaklanıyor olabilir ama bi çözüm şart

4

Küçük çocukları çalıştırmak çok sacma yazık onlara ya kâr kış demeden acımadan sokaklara atıyorlar onları . ALLAH akıl fikir versin onlara bide bebekleri kullanıyorlar yazık valla.

3

Çalıştırılan, hatta köle olarak kullanılan çocukların sayısı az değildir tarih boyunca. Heidi çizgi filmindeki küçük kızın çıplak ayaklı oluşu da aslında bir ailesi tarafından köle olarak verildiğini gösterir. Günümüzde çocuk hakları ile ilgili yapılan uluslararası hukuki düzenlemeler yapılmıştır.Ancak ne yazık ki dünyada da ülkemizde de bu sorun hala çözülememiştir. Okula gitmek yerine çalışmak zorunda bırakılan çocuk sayısı az değildir.

5

bence çocuklar bir meslek dalını öğrenmek hepsinden de önemlisi çekirdekten yetişme dediğimiz şey için küçük yaşta part time olarak da olsa çalışmaya başlamalı ben çocukkken çalışmadım mesela bunun eksikliğini yaşıyorum bir eksiklik olduğunu düşünüyorum bir meslek öğrenmek kadar güzel ne olabilirki kolunda altın bir bilezik demiş eskilerden beri atalarımız bile bence çocuk işçi konusunda çok önyargılı olmamak lazım tabikide okullarını okumalarıda lazım orası ayrı ama dediğim gibi olursa daha verimli olacaktır düşüncesindeyim

3

Yasa dışı. Kimi zorunluluktan çalıştırılıyor kimi zorla. Kimini ailesi bir şey olmaz bundan okumasın gitsin çalışsın diyor eve yararı dokunsun. Kimi ise okuyacak parası yok evine ekmek getirsin diye uğraşıyor. Ama önemli olan çocuklarımız çalıştırılıyor. Yasal olmayan yollarla. Sonra bir gün haberlerde çıkıyor fırtınada kafasına uçan çatının parçası düşen küçük kardeşimizin hayatını kaybettiği haberi. Ama biz orda vah vah diyoruz geçiyoruz. O çocuk orda okuyamadığı belkide imkanı olmadığı için orda.

5

çalıştırılan çocuklar çok küçük yaşlarda okullarına gitmeleri gereken zamanlarda ailelerinin geçimlerini sağlamak amacıyla çalıştırılan çocuklardır.şu anda ülkemizde 40 ele 80000 den fazla çocuğun sokaklar da çalıştırıldıklarına dair bilgiler vardır.bu konularda anne vede babalarda bunlara bazen mecburen göz yummaktadırlar bu durum hakkında insanların eğitilmesi gerekir birde maddi olarak ta yardım yapılmalı.

Çalıştırılan çocuklar ortalama puanı 4.2

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.