3.7

Kabak tadı

önce - diğer kategorisine Mehmetccc1 ekledi.
6 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

4

Bilmiyorum, sizlerden cevap bekliyorum arkadaşlar.

3

Kabak tadı iki farklı anlamda kullanılabilir. İlki kabağın kendi tadıdır; kabak yiyeceğinin tadıdır. Diğer ise bir deyim olarak kullanılır. Örneğin; Bu iş artık kabak tadı vermeye başladı. Burada yaşanılan olayın kişiyi sıkmaya başladığı bu nedenle bıktığı anlatılmıştır. Günlük dilde çok fazla kullanılmaz.

5

kabak tadı vermek demek insanların önceleri normal olarak karşıladıkları yada normal olmasa da her hangi bir şey yapmadıkları şeylerin sonradan dahada kötüye gitmesi sonucunda insanların bıkmaları tepki vermeleridir.yani insanların yaptıkları sıkıcı şeyler sebebi ile usanmalarına denir.yani insanın artık yapılanmalara tepki vermesidir.

2

bir kere ben kabağı hiç sevmem. asla yiyemem. kusasım gelir. peygamber yemeği olduğu ve bir çok peygamberin kabağı çok sevdiği söylenir. bana ne kardeşim ben peygamber miyim. sevmiyorum işte. ama benim sevmemem ile buradaki durum biraz farklı burada bahsedilen kabağın biraz tatsız tuzsuz olması ve bu yüzden sevilmemesi ile alakalı. böyle tatsız tuzsuz konularla ilgili kabak tadı verdi denir.abartılan ve çok uzayan konularla ilgili de kullanıllıyor sanırım kabak tadı verdi ifadesi

4

Kabak tadı, bir şeyin artık çok fazla sıktığını belirtmekte kullanılan sözdür. "Kabak tadı vermek" olarak kullanılır. Bu sözün kullanıldığı yerde bahsedilen şeyin artık çok eskidiği o şeyden çok bunanıldığı anlaşılır.

4

Bir şeyde baymak anlamında kullanıyor mesela artık kabak tadı verdi yeter gibi cümlelerde kullanılıyor

Kabak tadı ortalama puanı 3.7

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.