4.5

Küt

önce - diğer kategorisine mccilek ekledi.
4 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

Küt dilimizde birkaç anlamda kullanılan bir sözcüktür.. bir anlamı sivri ve uzun olmayandır.. örneğin küt burunlu ayakkabı gibi.. bir anlamı keskin olmayandır.. körelmiş bıçaklar için kullanılır.. bir anlamı smaç vuruşudur.. bir anlamı da saç kesim biçimidir..

3

Küt dilimizde en çok saç kesimlerinde kullanılır. Kişiler saçlarının nasıl kesilmesini istediğini anlatırken bu terimi kullanırlar. Küt kesmek, saçı sivri olmayacak şekilde eşit boyda kesmek anlamına gelir. Aynı şekilde bazı ayakkabı türlerinde de kullanılır. Kullanımı bunun dışında pek yaygın değildir.

5

küt demek uzun olmayan kısa olan şeylere verilen ada denir.bir bıçağında kesmeyen tarafına da denilir bazen.bazende voleybolda filenin üzerine kadar sıçrayarak yukarıdaki topa çok sert bir şekilde yere doğru vurmaya da denilir.birde yemek olarak yapılan bir böreğinde adına da denilmektedir.

5

Ninemler tandırın duvarına ekmek vurunca bazsn tutmaz hamur közün üzerine yığılırdı.Buna bizde küt denir ve evdeki hayvanların kısmeti bu diyip onlara yedirilirdi.

Küt ortalama puanı 4.5

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.