4.2

Küf

önce - diğer kategorisine mccilek ekledi.
9 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

Küf, ekmek, peynir gibi gıda maddeleri üzerinde nem ve ısının etkisiyle oluşan, genellikle yeşil renkli olan ve ürediği ortamda kimyasal değişimlere yol açan mantarlara verilen genel addır.. halk dilinde pas anlamında kullanıldığı da görülmektedir..

4

Küf herşeyde oluyor yemek te ,evlerinde içlerinde herşeyde olabiliyor. Nemden sıcaktan genelde oluşur çok kötü oluyor malesef..

4

güzel buluyorum ekranı falan güzel en güzel yanı yankesimler harika :D

3

Küf ve pas birbirlerine benzeyen şeylerdir. Genellikle yiyeceklerin üzerinde oluşan pis mantara küf denir. Rengi yeşilimsi olmaktadır ve solunması bile çok zararlıdır. İnsan vücuduna çok büyük zararlar verebilmektedir bu nedenle hiçbir koşulda tüketilmemelidir. Çocuklar üzerindeki etkileri çok daha ciddi olabilir bu nedenle dikkat edilmelidir.

5

küfler çok sıcak olan vede buralarda meydana gelen nemli yerlerde vede karanlık yerlerde üreyen bir tür mantarıdır bazı insanların nefes almalarını zorlaştırır.bazen ağaçlarda vede diğer bitkilerde de olabilir.çöplerde mesela evin tavanlarında olan rutubetli yerlerde de olabilir.

3

O kadar igrenc kokan bir seyki birde cok cirkin gozukuyo onunla nasil etrafi siliyoruz anlamiyorum

5

Yiyeceklerin küflenmemesi için birçok yöntem vardır, mesela bayat ve küflenmeye başlayan bir ekmeğin yanına taze ekmek koyarsak oda küflenmeye başlar, meyvelerde farklı şekilde elma ile armut aynı poşete koyulmaz yoksa çabuk çürür ve küflenmeye başlar, yiyecekleri koyacağımız ortam sıcak olmaması gerekir, eğer buzdolabına koymuyorsak dışarıda serin yerde muhafaza etmek gerekir

4

Ekmek peynir gibi organik besinler üzerinde, nem veya isinin etkisiyle oluşan genellikle yeşil renkte ve ürediği ortamda kimyasal olaylara sebep olan bir mantardir. Kuf tutan yer çürür ve pis bi koku yayar.

Küf ortalama puanı 4.2

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.