4.8

Melankolik

önce - diğer kategorisine Selvakif ekledi.
4 yorum    -   paylaş        

iyi puan

4

Melenkolik ruh halini betimleyen bir sıfattır. Türkçe karşılığı 'karakaygılı' dır. Melenkolik kişiler hüzünlü, mutsuz, huzursuz ve yalnız kişilerdir ve bu ruhsal durumlarından memmundurlar.

5

Melankoli insanın kendisini sürüklediği kara delik. Kimisi bundan haz duyuyor. Bu kişilere mazoşist diyoruz. Kendi kendilerine zarar verdikleri için, tam tersi bu şekilde çevresinin enerjisini tüketiyorsa buna da naraist diyoruz. Ne kendisini nede çevresini düşünmüyorsa buna da sadist diyebiliriz. Melankoli in her türlüsü tehlikelidir. Ufak bi müzik diyeli duyguşanmak melankoli değildir. Ama boyut atladıkça çekilmez bir hal alır bunu yenmenin en iyi yolu ise isanın kendisini sevmesi ve kendisi ile ilgilenmesidir.

5

Kant; melankolik kişiliğin ahlaki bir özgürlük, büyük bir farkındalık ve hayatın ikilemleri karşısında bir duyarlılıkla donatılmış olduğu gerekçelerine yaşlanmakla melankoli tipini yüceyle bir araya getirmekteydi. Kant; melankolik kişinin sadık bir dost, bileğinin peşinde giden dürüst bir soruşturmacı be ahlaki kanaatlerine güvenilecek bir birey olduğunu iddia etti. Böyle bir kişi, tam da bizim sonlu varoluşumuzun acısına açık olmasından ötürü melankolikti.

5

melankolik insanların başka insanlardan uzak bir şekilde yalnız başlarına yaşamaları vede bunu istemeleri insan psikolojisi ile ilgili bir rahatsızlıktır.bu genelde terkedilen aşkla ilgili şeylerden sonra meydana gelen bir hastalıktır.yani insan yaşama enerjisini kaybeder hareketsiz bir yaşam sürer.

Melankolik ortalama puanı 4.8

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.