4.3

Kış sporları

önce - diğer kategorisine mccilek ekledi.
6 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

Kış sporları, karlı veya buzlu zeminde yapılan sporlara verilen genel addır.. bu sporlar özel tasarım giysi ve malzemeler kullanılarak yapılır.. bireysel ve takım sporları olarak yapılabilmektedir.. birçoğu olimpik düzeydedir.. kayak, kızak, snowboard, buz pateni ve buz hokeyi en çok ilgi gören dallardır.. 4 yılda bir de kış olimpiyatları düzenlenmektedir..

4

Kış sporları için dağlarda özellikle tesisler kurulmuş buzda kayma paten gibi birçok çeşidi vardır yazında bu sporlar belli salonlarda yapılır burda en önemli husus güvenliktir çünkü yapılan şey denge işidir ve ustalık maharet ister bunun için acemiler çok sıkıntı çekip defalarca dusebilirde

3

Kış sporları kışın yapılan çeşitli sporlardır. Birçok insan kış mevsimi geldiğinde çeşitli sporlar yapmaktadırlar. Kayak en çok sevilen kar sporlarından biridir. Kayak merkezlerinde insanlar karın üzerinde ayakkabıları giyerek kaymaktadırlar. Erciyes Kayak Merkezi, Uludağ Kayak Merkezi en çok tercih edilen kayak merkezleridir.

5

Kış sporları deyince aklıma kayak merkezleri geliyor, karda kayak yapmak kış sporları arasındadır, bunun dışında evimize yakın yerlerde karda yürüyüş yapmak olabilir yada kar yağışı yoksa yinede dışarı çıkıp yürümek, özellikle sabahları erken saatlerde yürüyüş yapmak çok iyi gelir

5

kış sporları insanların kış ayında yaptıkları spor çeşitlerine verilen addır.en önce gelenlerin başında kayak gelir.bununda bir çok çeşidi vardır serbest kayak alp disiplini gibi.ondan sonrada buz pateni ama bu bazen kapalı yerlerde de yapılır özel olarak yapılan yerlerde.kızak iki tahta arasına oturarak yapılır.birde balık turulur dağlarda gezilir.

Kış sporları ortalama puanı 4.3

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.