4.4

Havayı koklamak

önce - diğer kategorisine mccilek ekledi.
7 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

Havayı koklamak, bir deyimdir.. yani kelime anlamıyla havanın koklanması durumu söz konusu değildir.. havayı koklamak, deyim olarak ortamı anlamaya çalışmak, mevcut durumu kolaçan etmek, göz atmak ve öğrenilmesi gereken bir durum olup olmadığını anlamaya çalışmak demektir..

4

Kış aylarında yapılmaması gerek bacadan çıkan duman parfüm egzoz kokuları derken ciğerine büyük zarar verirsin

4

Bu bir deyimdir. Bir yere göz atmak. Gelişmeleri veya ortamı anlamaya çalışmak. Anlamı için kullanılır.

paylaş - şikayet
5

vay bende yeni şeyler öğreniyorum sadece öbek şeklinde görünce değim hali aklıma zerre gelmemişti. havayı koklamak anı yaşamaktır tam böyle şehir karmaşasında koşturuyorsundur mis gibi bir koku adeta çizgi filmlerdeki rüzgar gibi etrafını sarıp seni durdurur önce şaşkın şaşkın etrafı incelersin sonra yavaşça gözlerin kapanır o kokunun etkisinden çıkana kadar öylece hayran hayran kalırsın olduğun yerde. zararı var mıdır bilemem ama bence ruh durumuna net faydası vardır hele de güzel huzurlu bir koku varsa değmeyin havayı koklayana

5

Havayı koklamak, yaşadığını tüm hücrelerinde, damarlarında hissetmek.. havayı koklamak yeniden doğmak gibi, iç açıcı, rahatlatıcı.. hadi durma evdeysen balkona, dışardaysan eğer olabildiğince havayı kokla.

3

Havayı koklamak gerçek ya da mecazi anlamında kullanılabilir. Gerçek anlamında kişinin basitçe bulunduğu ortamın havasını temas etmesi anlamında kullanılır. Mecazi anlamda ise kişinin bulunduğu ortamdaki durumu anlamaya çalışması olarak anlatılabilir. İki anlamında da çok bir şey ifade etmez. Derin anlamlar için kullanılmaz.

5

bir konuyla ilgili olarak ortamı anlamak yada anlamaya çalışmak.mesela insanların bir yere yatırım yapacakları zaman bir süre neler olduğunu mesela dolar çıkıyor mu düşüyor mu çıkar mı düşer mi diye bir süre beklemesi onunla ilgili yapabileceklerini anlamaya çalışmasına denir.mesela bir hisse senedini almak içinde aynı şeyleri yapmaktır.

Havayı koklamak ortalama puanı 4.4

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.