4.4

Sokak Lambaları

önce - diğer kategorisine dirkpitt79 ekledi.
8 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

4

Sokak Lambaları Belediyelerin her sokağa diktiği kuşların bir nebze dinlenme yeri olan büyük uzunca demir direklere denmektedir. Mahalle ve sokaktaki asıl amaçları tabi bu değildir. Daha çok insanların yürüdükleri yolları görsünler diye veya araçların sokaktan geçerken sağ solu görsün diye yapılan bir uygulamadır bence.

4

gecelri sokakaları aydınlatan uzun direkelre denir. gece yapılan seyahatlaeri yada gece sokakta yürümeyi kolaylaştırsn bir aydınlata . semtlerde belediyeelrce verileb bir hizmet ve bir çok analam yüklenebilen bir malzeme şarkılarda

3

Her sokakta bulunan bazen yanıp bazen söne bilen fatura geldiğinde dağıtım bedeli olan bizlerden tahsil edilen bazen romantizm yaşatabilen önümüzü aydınlatan oldukça gerekli bir alettir.

5

Sokak lambaları çok eski zamanlardan beri kullanılan şeylerdir. Sokakları aydınlatarak bütün insanlara yardım ederler. Eski zamanlarda mum gibi şeyler kullanılıyor çeşitli gaz lambaları ile yollar aydınlatılıyordu. Ancak sonrasında üretilen sokak lambaları sayesinde kimse elinde bir şey taşımadan aydınlık yollarda yürüyebiliyor.

4

Sokak lambaları gecemizi aydınlatır. Tarihteki ilk sokak lambaları Endülüs Emeviler devrinde ispanya da olduğu biliniyor. Fransa'nın Paris şehri ilk elektrikli sokak lambasıyla aydınlatılan şehirdir. Ülkemizde ilk sokak aydınlatması Osmanlı döneminde 1900 lerin başında istanbul'da bir gaz firması tarafından sokaklara gaz fenerleri konulmasıyla yapılmıştır. Cumhuriyet döneminde ise elektrikli aydınlatma başlamıştır.

5

sokak lambaları insanların vede arabaların yollarını vede bir yerlere giderken onlar için ışık sağlayan uzun direklerin üzerinde şeffaf kapağı olan vede içerisine de genelde sarı lambalar takılan etrafı da aydınlatan lambalardır. sokak lambaları bazı yollarda da çift taraflı da olabilirler.bazı yerlerde demir direk bazılarında da tahta yada betonda olabilir.

5

Sokakları aydınlatan hırsızlık veya kötü işleri engellemek geceleri dışarı çıkmayı kolaylaştırmak insanlık için doğru bir adım bazı sokaklarda yok bir an önce dikilmeli

Sokak Lambaları ortalama puanı 4.4

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.