3.9

Tırnak yemek

önce - diğer kategorisine mutluluk ekledi.
16 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

tırnakları yemek bir çok insanın yaptığı çacukluktan da gelebilen bir şeydir ama bazı insanlar bundan vazgeçerler bazıları da geçemez.bunu da bilinçli olmadan yapabilirler. bu yeme insanların endişe duymaları strese girmeleri gibi durumlarda olur.bazı insanlar bunu o kadar ileriye götürürlerki etlerini bile yiyebiliyorlar.

2

Tırnak yemek, stres, üzüntü ya da heyecan gibi durumlarda ortaya çıkan bir durumdur. Tırnak yemek bazen istemsizce olur. Tırnak yiyen insanlar bazen tırnaklarını yediklerinin farkında olmazlar. Bu eğer bırakılamıyorda psikolojik bir tedavi gerekebilir. Tırnak yemeyi durdurmak için kullanılan acı oje gibi şeyler pek işe yaramazlar.

4

Tırnak yemek çoğu çocukluk yıllarında alışmış oldukları bir durumdur ve stres heyecan üzüntü aninda yerler ve bu alışkanlık artik kendiliğinden olir bazen tırnaklarıni yediklerinin farkında bile olamazlar tırnaklarinin sonuna kadar etini bile yiyebilirler bu psikolojik bir durum bence tedavi bile gerektirir

4

Bir tür hastalıktır. Kişi tırnak yemeyi isteği dışında yapar yani farkında değildir.Kişinim endişeli,gergin veya bir şeye odaklanmış olaması tırnak yemeyi tetikler .Tırnak yemeyi bırakmanın birçok yolu vardır .Örneğin acı oje,takma tırnak kullanmak gibi.

5

Tırnak yemek bir hastalıktır. Bu hastalığın nedeni de stres düzeyinin yüksek olmasodor. Stres düzeyi yüksek kişi hastalanırlar ve üzülür ise reaksiyonel olarak tırnak yer. Bu alışkanlık haline gelir bir şey dğşğnür iken bile tırnak yer. Tırnakları arası pialikler enfeksiyon ve diş kaybına da neden olur.

5

Küçükken herkesin elbet 1 kez yapmış olduğu bir şey.Bende yapıyordum fakat annem elime acı biber sürdüğünden beri yapmadım yapmanızı tavsiye etmem mide onu eritemediği için mideye çok zararlı.

4

Tırnak yemek hastalıktır. Bu strese bağlı oluşabilir veya sinirlenen bir insanda görebiliriz. Ben küçüklükten beri yiyordum annem her gördüğünde elime vuruyordu. Tırnak yemek çok pis bir alışkanlıktır. Nereye dokunduğumuz belli değil elimizde kaç bin mikrop olduğunu görmeden elimizi ağzımıza götürmemiz sakıncalı bir durumdur. Bu alışkanlık genelde çocukluktan beri süregelen bir alışkanlık olmakla beraber, bırakması çok zordur. Ben de denedim ve 1 sene önce zorla bıraktım gayet de mutluyum. Bir kızın tırnak yemesi hoş bir durum değil olmadığından dolayı.

4

Düşünceli ve gergin olunca özellikle kızların yaptığı bir eylemdir bilinçsiz olarak gerçekleşir ve sonrasında oluşan görüntüden dolayı pişmanlık verse de bu döngü sürekli devam eder mide sağlığı için de kötü olan bu hareket için uzmanlar sinirli gergin olduklarında telefonla bir süre ilgilenmelerini veya bu olumsuz durumu atlatana kadar sürekli yiyecek yiyip içecek içmek en azından sakız çiğnemenmesini tavsiye eder

1

Saçmalık tırnak yemek çok saçma birşey kınıyorum !!!!

5

Bir yerde okumuştum sanırım. Tırnak yiyen kişiler genellikle karakter olarak tırnaklarını çıkaramayan kişilerdir diyordu. Yani herhangi bir durumda savunmaya geçmek yerine, bir problemle karşılaştığında yüzleşmek veya sorunu çözmek yerine bu eylemi yapıyorlar. Ve tırnak yiyen kişilerin çoğu da bakımlı tırnaklara özenir. Ayrıca aynı oranda karakter olarak tırnaklarını çıkaran diş geçirebilen kişilere özenir. Genelleme yapmak istemem fakat çevremi gözlemlediğim de bu aynı böyle oldu. En yakın arkadaşım kendini savunmasını öğrendikten sonra tırnak yememeye başladı ve ellerine özen göstermeye başladı.

3

Ciddi bşr hastalıktır ne yazılki bendede var engel olamıyorum kozıyorum kendime

5

Tırnak yemeği çok seviyorum.Ama malesef bir hastalık ve rahatsızlık olduğunu biliyorum.Ama vazgeçemiyorum.

3

Tırnak yemek hem fiziksel hem mideye büyük zarar veren bir şeydir. Tırnaklarda çok kötü bir görünüm bırakır ayrıca büyük bir zaman içerisinde devam ettirilirse mideye çok geri alınamaz zararlar verebilir. Bu nedenle kişi ne durumda olursa olsun tırnak yeme alışkanlığı varsa bırakmalıdır.

4

Çocukluktan gelen bir alışkanlığımdı o kadar uzun süre yaptım ki daha tırnak kesmeyi bile bilmiyordum kötü gözüktüğünün farkına varırsanız eğer tırnak yemeyi otomatikman bırakıyorsunuz

Tırnak yemek ortalama puanı 3.9

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.