4.3

Zil

önce - diğer kategorisine mccilek ekledi.
3 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

Zil; çağırmak, işaret vermek, uyarmak ve benzeri amaçlar için kullanılan ve çoğunlukla bir çan ile bu çana vuran bir tokmaktan oluşan, elle ya da elektrikle işletilebilen araçların geneline verilen addır.. ayrıca müzikte bir usul vurma çalgısının adıdır.. zil günümüzde en çok okullarda ders saatinin başlama ve bitimini belirtme, evlerde ise birinin geldiğini haber verme amacıyla kullanılır..

5

zil bir haber verme aracıdır.birilerine bir şeyleri bildirmek onları çağırmak amacıyla kullanılırlar.ziller bir kaç çeşidede ayrılırlar mesela müzikte kullanılan zil bunda yuvarlak biçimdeki iki metalin bir birlerine vurularak müzik yapılan araçtır.mesela kapı zili vardır.bunda da elektrikle çalışan bir mıknatıs etkiye sahip bobinin bir tokmağı çekmesi sonucu tokmağın bir metale vurmasıdır.

3

Ziller birçok farklı alanda kullanılan aletlerdir. Genellikle bir şeyi haber vermek için kullanılır. Örneğin eve bağlanan zilin amacı dışarıdan birisi zili çaldığında kapıya birinin geldiğini anlamaktır. Aynı şekilde okullarda kullanılan diller de dersin bittiğini ya da tekrar başladığını anlatır.

Zil ortalama puanı 4.3

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.