4.7

Rapunzel

önce - kitap kategorisine Mus22 ekledi.
9 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

Rapunzel bir masal kahramanidir çok uzun saclindir annesi onu bir kuleye hapseder vede orada insanların görmemesine uğraşır Rapunzel de orada kendi kendine yaşar burada birde ejderha tarafından korunur. Yakışıklı prens onu oradan kurtarır.

4

Uzun saçlı masal kahramanına verilen isimdir. Kendisini kuleye hapsedenlerden kurtulmak için yıllarca uzattığı saçlarını kulenin penceresinden sarkıtarak prensin saçlarına tutunarak kuleye çıkmasına yardımcı olur. Rapunzel'in altın sarısı ve metrelerce uzun saçları olan güzel bir kızdır. Saçlarının uzunluğu sayesinde hapsedildiği kuleden kurtulur ve yakışıklı prens ile mutlu bir hayat sürer.

5

Rapunzel şimdi çizgi filmlerde oynayan bir karakter uzun saçları ile meşhur bir cadı tarafından kaçırılmış ve büyütülmüş bir kuleye kapatmış kulede hiç kapı bırakmamış Cadı dışarı çıktığında kuleye döndüğünde aşağıdan Rapunzel'in seslendirmiş Rapunzel Sakıp saçlarını saçlarıyla yukarı çıkardı Rapunzel'in saçları ile aşağı inerdi Rapunzel'i Hiç dışarı bırakmaz

5

Bir büyücünün ölümcül büyüsü nedeniyle bir kulede hapsolan güzel bir genç kızdır masala göre... Sadece kulenin en üst katında bir pencere vardır ve başka girişi yoktur. Bir gün bir prens oradan geçerken birbirlerini görür ve aşık olurlar. Prens Rapunzel'in kulenin en alt kısmına kadar uzanan saçlarına tutunarak yukarı çıkıp iner ve görüşmeye devam ederler. Bunun farkına varan büyücü, Rapunzel'in saçlarını keser. Prense bir tuzak kurar... Masalı okuyup öğrenilebilir sonu. Spoiler yok. :)

4

Rapunzel sihirli saçları ile bilinen bir prensestir. Birçok çocuk kitabına konu olmuştur ve filmi de vardır. Filminde hikaye gerçeğinden biraz daha farklı işlenmiştir. Bu animasyon filminde Rapunzel annesinden kaçırılmıştır ve hapsolduğu kuleden kendisi kaçar ve bir yabancı ile tanışır. Komedi türündeki bu animasyon filmi çok eğlenceli ve ben de birkaç defa seyrettim.

5

Rapunzel ve benzeri hikayeler kültür yozlaşmasıni sağlamak için yazılmış hikayeler. Rapunzel kuleye cadı tarafındandan kapatılıp büyütülmüs bir kız .Yabancı bir adama evinin kapılarıni gizlice acmayi öğretiyor.Aile değerlerini zedeliyor.

Rapunzel ortalama puanı 4.7

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.