4.5

Evlat edinmek

önce - diğer kategorisine makyajli1kiz ekledi.
17 yorum    -   paylaş        

iyi puan

4

Çocuğu olmayan çiftlerin evlat özlemini gidermek için tercih ettikleri yoldur.Yasal yollarla yani devlet kurumundan belgeler karşılığında kız veya erkek çocuğunun ,yaşı önemli olmaksızın kendi nüfusuna alınımıdır. Nüfusa alınan çocuğun ailesi bu duruma karışamaz.

5

Bu olaya o kadar sıcak bakıyorum ki. İlerde şartlarım el verirse neden olmasın. Ben küçük bir çocukken biz bir çocuğu sahiplenecektik. Sonra nasip olmadı. Ama o çocuğun ismini bile unutmadım hala. İçimde hiç tanımadığım bir çocuğa merhamet besliyoruö bu yüzden.

5

Bence evlat edinmek çok güzel bir duygu. Hem bebekleri olmayan çifler için bir umut, hem de anne-babası olmayan çocuklar için de sıcak bir yuca ve tabiki de güzel bir gelecek

paylaş - şikayet
4

Kimsesiz olan çocukların devlet yurdundan gerekli şartları yerine getirdiğin zaman alıp ona bakarak buyutmektir benim en büyük hayalimdir elim zalımı ile evlenip harcama yapacağıma buradan evlat edinip bakmak isterim en güzeli bu bence :)

5

Üniversite stajımı çocuk hizmetleri biriminde evlat edindirme ve koruyucu aile hizmetleri üzerine yaptım. Bir cok prosedürü olsada cok kutsal bir eylem bence. Genelde yakın akrabalar evlat ediyorlar. Örn. Dede torunu amca yeğeni şeklinde. Evlat edinme karşılığında devlet ailedeki bir kişinin sgk primini yatırıyor bir kişiyede maaş bağlıyor ayrıca çocuğun kreş, dershane, kurs, ulaşım gibi tüm ihtiyaçlarını karşılıyor. Gerekli şartlar sağlanınca işlemler çok hızlı gerçekleşiyor. Bu hizmetin tanıtımının daha çok yapılması gerektiğini düşünüyorum çünkü istenilen miktarda işlem yapılmıyor.

4

Çok güzel bişey ama çok fazla sorumluluk gerektiriyor

5

Genelde dizilerde filmlerde anlatılandan farklı Bşr şey evlat edinmek. Evlat edinmek gsneld çocuğu olmayan çiftlerinnbaşvurduğu Bşr şey öyle görğndüğümgibi değil. Kendşmş evladı olmadığı için tam karışamıyorsun. Hep bir mesafe var.

4

Çocuğu olmayan kişiler bu yola başvurabilirler,bu konular da boşanmalar da söz konusu olabiliyor:( Hem sevap hem de aile olucaklar.Çok güzel bir duygu..:)

4

genelde değişen bir durum yani aile olmak istiyorsan ve çocuğun olmuyorsa sıkıntı olmayan ama çocuğun varsa ve almak istiyorsan biraz farklıdır genelde olmayanlar alır çocukken veya bebekken

4

En son kısa dünya tarihini okudum 35 40 kitap okumuşumdur herhalde bilmiyorum

5

Dünyanın en güzel, en masum olayı kesinlikle. Küçücük bir kalbe umut olmak, onun geleceğine emin adımlarla yürümesini sağlamak, belki de hiç tatmadığı anne şefkati, baba sevgisi görmesi.. bunları sadece onlara evimizde bir yatak kalbimizde ise sonsuz bir yer vermek çok güzel bir şey.

3

Benim en büyük hayallerimden biridir. Çünkü eğer bir çocuğu kötü bir hayatın içinden çekip alabilecek ona aile olabileceksek bunu neden yapmayalım? Ülkemizde bu çok para ve vakit gerektiren bir şey. Dilerim herkes bu koşulları sağlar ve çocuklar gerçekten emin ellerde olur. İnsanlar kendileri üç beş tane doğurmak yerine çocuk evlat edinirler.

Evlat edinmek ortalama puanı 4.5

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.