4.6

Şişman

önce - diğer kategorisine mccilek ekledi.
9 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

Şişman, normalden daha fazla kilolu insanlar için kullanılan bir sözcüktür.. şişmanlık çok yemekten kaynaklanabileceği gibi dengesiz beslenmekten ya da bir hastalıktan da kaynaklanıyor olabilir.. şişman kişiler durumları nedeniyle yakınlarının esprilerine maruz kalır.. şişmanlığın da bir adım ötesi obezitedir ve tehlike çanları çalıyor demektir..

5

Şişmanlık çoğu kez genetik yatkınlıktır. Genelde atletik yapılı olanlarda ortaya çıkar. Bu tip insanlar boğazlarına oldukça düşkündürler. Genelde 24 yaşından sonra şişmeye başlarlar.
Erken önlem alınmalıdır. Örneğin oruç tutmalı , spora gitmeli, diyet yapmalıdır.
Hastalıktan ileri gelenler tiroid bezi hastaları, bunlar da doktora giderek uygun tedavi ile kendilerini tedavi ettirmelidirler.
Şişmanlık iyi değildir!

5

Şişmanlık vücutta yağların normalden fazla olması anlamına gelen bir hastalıktır. Bu durumda yağ dokusunun oranı diğer dokulara göre artmıştır. Bedendeki toplam yağ kadar yağın dağılımıda önemlidir.Şişmanlık vücutta yağların toplandığı bölgeye göre sınıflandırılabilir.

5

Genelde tontil ve tatlı olurlar. Espritüel ve vücutları ile barışık olmasalar da çevreye öyle bir itimat uyandırılır. Şişman insan mutlu olan değil mutlungözükrnninsadır. İötrn içe zayıflama ateşi ile turuşurlasr ama nafile o boğaz onlara o kiloyu alrdırır.

4

Fazla kilolu insanlara kilolarindan dolayı yakistirilan sıfattır. Kilolu olmanin ya da fazla kilolu olmanın temel nedenlari arasinda sagliksiz beslenmek ve hareket etmemek yatiyor. Fastfoodların fazlaca tuketilmesi ve bilgisayar basi isler veyahut spor yapmaya gayret etmemek kilolu olmayi dogurur. Sonucta da kilolu insanlara bu sifat yakistirilir. Ne kadar kaba bir söylem olsa da insanlarin yuzlerine de bu ifadenin kullanildigi olur.

5

Şişman fazla kilosu bulunan normal kilosunun üzerindeki kişiler için denir bu kişiler toplum da biraz dışlanabilir ya da pek sevilmezler hep alay konusu olurlar o nedenle şişmanlık iyi değildir hem sağlık açısından da zararlı çeşitli hastalıklara yol açar

4

Şişman kelimesi kilosu normalin üzerinde olan insanlar için kullanılan bir kelimedir. Kibar bir kelime değildir ve iyi bir anlamda kullanılmaz. ve genellikle çok sık kullanılan bir kelime değildir. Bunun yerine kilolu kelimesi tercih edilir. Buna rağmen kişiler hakkında bu şekilde yorumlar yapmak doğru değildir.

4

Şişman kaba söz olduğu gibi kırıcı oluyor herkes haddini bilmeli

Şişman ortalama puanı 4.6

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.