3.3

Poşetin 25 kuruş oluşu

önce - ürün kategorisine makyajli1kiz ekledi.
14 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

4

poşetin 25 kuruş olmaları bence güzel bir şeydir ama bu paranın 10 kuruşunun marketlere kalması bence hiçte iyi bir şey değildir.marketler zaten zenginlerdi bizim paralarımızla yinede dahada zenginleşecekler bu poşetlerin doğaya zararlarının olmayanları vardı migrosta vardı onların yaptıkları gibi yapılabilirdi.

3

Bence, çok fazla bu proje yürümez 2-3 aya rafa kaldırılır. Önceden de aynılarını yaşamıştık belki hatırlarsınız ekmek bir dönem poşet ile satılmıştı.

4

Ülkemizde son zamanlarda herşey zamlandı. Ve poşetin dünyaya ne kadar zarar verdiğini biliyoruz. Ancak yanlış olan şey böyle bir tasarrufun yapıldığı zaman. Poşeti ortadan kaldırdık ve paralı yaptık ancak yerine yeni bir çözümü getirmedik. oysa dünyanın birçok yerinde plastik poşetler yasaklandığı zaman yerine geri dönüşümlü kağıt poşetler getirilmişti.

3

Bence türk milletine bu çok iyi oldu türkler herşeye para verirken doğaya karşı dayanışma için poşetlerin 25 krs olmasına ayaklandılar bence çok iyi oldu 25 krş vermiyim diye herkes poşet almiyo bu durumda da doğa kirlenmiyo bu benim düşüncem benim Görüşüm başkalarının bakış açısınada saygı duyarim :)

3

Türkiye cumhuriyeti ülkesinde çevreye verilen zararın önüne geçebilmek amacıyla yıpılmış bir uygulamadır. Gün geçtikçe kirlettiğimiz çevrenin en büyük sorunlarından birisi çöplerin içinde sayısı çok fazla olan ve doğada çözünmesi çok fazla zaman alan poşetler bulunmaktadır ve bu uygulama poşetleri ücretli hale getirip kullanımını sınırlamak amacıyla yapılmıştır.

3

Şimdilik 25 Kuruş ama bana kalırsa yakın zamanda artacaktır da. Zaten bazı mağazalar 50 Kuruşa falan satmaya başladı bile. Kanunen de en az 25 Kuruşa satılabiliyor, daha fazla olmasının bir sakıncası yok... Toplumdaki tepkiler azalmış durumda, buna da alıştık, geçmiş olsun hepimize...

1

Poşetin 25 kuruş olmasına halk çok takıldı ama sadece sosyal medyada bahsediliyor. Aktif olarak karşı çıkma görmedim. Sozde plastik tüketimini azaltmak içinmiş ama o zaman pet siseler neden var, onlar plastik değil mi?

paylaş - şikayet
2

Poşetin 25 kuruş olması, dünyayı daha yaşanabilir bir yer haline getirmek için uygulamaya konulan bir olaydır. Ama ben bunun böyle olduğunu düşünmüyorum. Evet plastikler, poşetler doğaya ve sağlığa zararlılar ama bunu önlemenin başka birçok yolu var.

5

Posetin 25 kurus olmasindan daha cok kaseyerin poset istermisiniz diye sormasi :)itiraf edeyim her alis veriste bolca poset alan biriydim malum ewde çöp poseti olarak kullandigimiz icin !! Enteresan olansa aldigimiz urunlere yapilan onca gizli zamma susup bir posete kafayi bukadar takmak egerki amac gelir elde etmek olsaydi bunuda gizli gizli yaparlardi. Cevre icin yapilan guzel bir uygulama olduguna inaniyorum

3

Devlet bizimle dalga geçiyor başka bir açıklaması yok .

3

Çevre için faydası olacaksa tabi ki poşet ücretli olsun hatta hiç üretilmesin. Ama ne yazık ki sadece poşetin paralı olmasıyla çevre kirliliği bir nebze azalsa da kesin çözüm olmadığı kanısındayım. İnsanlara bilinç aşılamak daha iyi bir çözüm olduğunu düşünüyorum :) Eğitim her zaman önemli.

5

Proje avrupa'dan alınma güzel bir proje.Ama biz ne yaptık tek bir tarafını aldık.Ne tarafı para ile satma .Bir de bunun geri dönüşüm diye tabir ettiğimiz konteynırlara maddeleri koyarsanız makina size para verir. Olan gariplere oluyor her zaman ama kaşınam yine garipler.Bunu başkası istemedi biz istedik.Nasıl bizim milletimize uber fazla geldi
Bu da aynı konu.Keşke 5 liraya satılsa belki millet cidden cebinde don alamıyacak para kalır belki akıllanır

paylaş - şikayet

Poşetin 25 kuruş oluşu ortalama puanı 3.3

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.