4.2

Akıl vermek

önce - kişi kategorisine Overland ekledi.
12 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

4

Bir insanın başka bir insana tavsiye vermesi, ona farklı yollar veya dneeyimlerini anlatarak yönlendirmesi.

4

Akıl akıldan üstündür ve insanlar birbirilerine akıl verebilir veya akıl alabilirler. Birbirleri ne danışmak demek buda güzel birşeydir.

5

Akıl vermek bir insanın başkasına yol göstermesi kendi aklına göre karşısındakini yönlendirmesi ve aklını kullanmayı tavsiye olarak fikrini belirtmesidir aklınca kendisini akıllı sananlar daha çok akıl vermeyi düşünürler

5

Akıl vermek bir insana bir işi yaparken fikirlerle yardımcı olmaktır. Ona kendinizin doğeu kabul ettiğiniz görüşlerinizi söylemektir. Bu görüşler o kişiyi daha iyi bir yola sokacağına inanıldığı için söylenir. Herkesin zaman zaman bir akla bir fikri ihtiyacı olur. Genelde bu insanlar büyüklerine danışırlar.

4

Bir konuda bir kişiye ne yapmasi gerektiği veya nasil davranmasi gerektigi konusunda fikir vermektir. Tavsiye gibi düşünülebilir. Iyı anlamda kullanildigi gibi olumsuz anlamda da kullanilir. Akil verme eylemenin zaman zaman ukalaca veya üstüne vazife olmadigi sekilde yapıldığı anlami tasiyan olumsuz kullanim da söz konusudur.

4

Aslında akıl vermek bir nevi Yol göstermektir.
İyiliğini istemektir.
Tavsiye etmektir

4

Akıl akıldan üstündür karşındakinin bilmediğini bilmek

5

Bence yapılan en büyük yanlış. Özellikle konu hakkında bilgi sahibi olmayan birine sormak veya ondan fikir almak yada onun fikrini dinlemek. Gereksiz bir durum.

4

en nefret ettiğim şeydir birinin bana akıl vermesi, onun gittiği yollarda ben patinaj çekiyordum, kimsin lan sen bana akıl veriyon düdük.

2

Bence akıl vermek için benzer bir olayı yaşamak lazım ve deneyimlemiş olmak lazım çünkü yalnış verilen akıl uçuruma sürükleyebilir insanı.

3

Akıl vermek bir kişiye bir konuda bilgi vermek tavsiye vermektir. Örneğin bir konuda başınız sıkıştığı zaman ya da bir sorunu çözemediğiniz zaman size fikir veren ve şöyle yapmalısın diyen insan size akıl vermiş olur. Bu açıdan baktığımızda gerçekten yararlı ve güzel bir durumdur.

Akıl vermek ortalama puanı 4.2

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.