3.8

Güncel

önce - diğer kategorisine mccilek ekledi.
5 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

Güncel dilimizin yeni kelimelerinden biridir.. anlamı günün konusu olan, bugün ya da bugünlerde gündemde olan, bugünle ilgili, bugüne dair şeklinde özetlenebilir.. aktüel kelimesinin yerine bulunmuştu ve görülen odur ki, bu kelime tutmuştur.. hatta bu kelimeden türetilen ve güne uygun hale getirilmiş anlamında olan güncelleme de tutmuştur..

3

Güncel kelimesinin anlamı o güne ait yeni olan ve kendini güncelleyebilen her şeydir. Örneğin günübirlik yayınlanan haberler günceldir. Güncellik yeni gelen gelişmelerle birlikte değişen şeylerdir. Bu yüzden günlük takip etmek olan olayları takip etmek güncel kalmak anlamına gelir. Aynı şekilde yeni çıkmış bir telefonu almak da güncel kalmak olabilir.

3

günde zamanlarda meydana gelen olaylar haberler gibi şeylerdir.yani o zamanlarda yapılan şeylerdir.mesela bir günde meydana gelen olaylarda o günkü olan haberler olabilir o günkü döviz kurları gibi ekonomik olaylarla ilgili olarak spor gündem olan şeylere de denilir.bazende magazin haberleride günceli olabilir

5

Güncel yeni olmuş çok yakın zamandaki her şey için kullanılabilir. Güncel adıyla paylaşım yapılıyorsa yeni olmuş olaylar günü gününe hemen paylaşılır.

Güncel ortalama puanı 3.8

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.